Laatste nieuws:
Hoogboomsteenweg tijdelijk open

Hoogboomsteenweg tijdelijk open

De nutswerken langs de Hoogboomsteenweg in Kapellen zijn volledig afgerond. Ook de aanleg van het voet- en fietspad in fase 2 is, op een paar details na, helemaal klaar.

Tijdelijk opengesteld

Hierdoor wordt de rijbaan tijdelijk opengesteld voor alle verkeer tijdens de Kerst- en eindejaarsperiode en zijn de handelaars bereikbaar, ook vanuit Brasschaat. Vanaf vrijdagavond 15 december t.e.m. zondag 7 januari 2024 wordt de baan tijdelijk in beide richtingen opengesteld voor alle verkeer. Ook De Lijn zal vanaf zaterdag 16 december alle haltes tussen Brasschaat en Kapellen op de Hoogboomsteenweg bedienen tot het einde van de kerstvakantie.

Moeilijk fietsen

De werken zijn nog niet helemaal klaar. Zo moet het voet- en fietspad in fase 3 (tussen Bernard De Vadderlaan en Bosdreef) nog volledig aangelegd worden. Het fietspad tussen de Bernard De Vadderlaan en de kerk zal in de kerstvakantie ook toegankelijk zijn voor fietsers, maar met een minder-hindersteenslag als ondergrond.

Planning

Op maandag 8 januari 2024 start de aannemer met de verder aanleg van de voet- en fietspaden. In eerste instantie vinden de werken vooral plaats tussen de Bernard De Vadderlaan en de Bosdreef. Vanaf dan is er opnieuw éénrichtingsverkeer van toepassing op dit gedeelte van de Hoogboomsteenweg. Er wordt een lokale omleiding voorzien. Voor doorgaand verkeer afkomstig van Brasschaat, geldt opnieuw de omleiding via de Lage Kaart.

Alle info vind je op https://www.kapellen.be/hoogboomsteenweg-open-tijdens-kerstperiode

MLH

Foto: © MLH

Facebook67
Twitter
Follow Me
Tweet