Laatste nieuws:
Boezemvrienden wisselen elkaar af in het Bijzonder Comité
Johan (links) en Wouter

Boezemvrienden wisselen elkaar af in het Bijzonder Comité

DURF Kalmthout voert een ‘position switch’ door in het Bijzonder Comité. Wouter Vanden Bergh volgt Johan Cassimon op. Het was in 2018 al afgesproken dat Johan slechts twee jaar in het Bijzonder Comité zou zetelen.

De twee kennen elkaar al sinds de lagere school, op Den Heuvel, verloren elkaar even uit het oog in het middelbaar, – Wouter ging naar Gitok, Johan naar de snobs (dixit Wouter) van het Sint-Michielscollege in Brasschaat – maar ze vonden elkaar terug in Jeugdhuis Govio. Jarenlang organiseerden ze de Bogerfeesten en leidden ze het jeugdhuis in goede banen in de Raad van Bestuur. Nu zijn ze beide trekkers van de nieuwe lokale politieke formatie DURF Kalmthout.

Den Heuvel

“Van de lagere school weet ik nog dat Wouter vaak in de goal stond bij het voetballen,” aldus Johan. “Hij stond altijd bij Dirk Mathyssen, een ongelooflijk talent die later nog voor Lierse in eerste klasse gespeeld heeft. Zij speelden met twee tegen de rest. Wij verloren meestal.” “Echter wanneer het om de knikkers ging en Bezemheide, waar ik in de goal stond, speelde tegen KSK, waar Johan zowat over het veld zwerfde, trokken wij meestal aan het kortste eind” vult Wouter verder aan.

Jeugdhuis Govio

“Rond mijn achttiende ontmoette ik Wouter terug in jeugdhuis Govio,” verklapt Johan. “Hij zat in de organisatie van Bogerfeesten en ik kwam er voor de eerste keer helpen in het backstage-team. Dat waren zalige weekends waarin we na het feest nog vaak bleven doorwerken tot de vroege ochtend. Veel slapen zat er alvast niet in. De vatenkuis achteraf was legendarisch. Een editie waren er eens teveel sigaretten besteld. Die werden toen in het café uitgestald in grote bierglazen waaruit iedereen à volonté mocht grijpen. Voor de niet-rokers waren er appels voorzien. Ik weet niet of dat nu nog allemaal zomaar zou passeren.”

Jenerverdroppings

“Dat zou zeker niet meer passeren,” denkt Wouter. “Een van de jeneverdroppings herinner ik mij ook nog, Johan zat in het team van ‘jagers’ die de gedropten moesten te pakken zien te krijgen. Volkomen de foute kant gingen ze op en wij wandelden een uur later lachend de Govio terug binnen. Johan en de andere jagers kwamen pas twee uur later gefrustreerd aan. Daar leerde ik ook dat als Johan ergens voor gaat, hij er echt zijn tanden in zet. Dat merk ik nu ook elke week met zijn politiek engagement.”

Lokale politiek

“Begin 2018 spraken we met enkele vrienden af om ons te engageren in de lokale politiek,” vertelt Johan. “We waren immers te oud aan het worden voor het jeugdhuis. We bliezen toen de lokale Open Vld-afdeling terug leven in. Het idee om onder een lokale partij deel te nemen, lag toen ook al op tafel. Maar wegens te weinig bekendheid en financiële middelen, kozen we een andere weg. Terecht denk ik, want dat lukte en we geraakten in de gemeenteraad. Nu liggen de kaarten anders en durven we voluit voor de lokale lijst DURF Kalmthout gaan.”

Bijzonder Comité

“In 2019 zetelde ik al enkele maanden in de gemeenteraad,” bekent Wouter Vanden Bergh. “Alles kwam toen wat samen, ik kreeg promotie op het werk, er kwam een extra kindje, waardoor het nodig was om de lokale politiek even op een lager pitje te zetten. Nu krijg ik het allemaal wat meer gebolwerkt en is er terug ruimte om het mandaat bij het Bijzonder Comité op te nemen. Johan heeft daar al veel werk verricht, met een stevige nadruk op activering. Mensen aan het werk helpen, is mensen helpen erop vooruit te gaan. Ik durf stevig op die lijn verder gaan!” besluit Wouter met overtuiging.

JC

Facebook13
Twitter
Follow Me
Tweet