Laatste nieuws:
Hans Francken invites XL - Sommerse Avond Essen - (c) Noordernieuws.be - 2019 - 806

HF invites zorgt voor geweldige Sommerse avond

Vrijdag 9 augustus was het alweer de 3de editie van HF invites. Dit jaar verhuisde het evenement naar een festivalweide aan de Oude Baan en konden Essenaren en andere geïnteresseerden van de eerste XL variant genieten. Inmiddels is HF invites XL uitgegroeid tot een waar festival, waar het optreden van Hans Francken met zijn fantastische begeleidingsband onderdeel is van de programmering. Het festival opende om 18:00 zijn deuren en Voice-winnaar IBE verzorgde als eerste artiest een optreden. Naast IBE waren ook Metejoor en Regi toegevoegd aan de Line up. Hoogtepunt was natuurlijk de band van Hans Francken, die met zijn fantastische band een aantal geweldige gasten begeleidde.

De gasten van Hans

Inmiddels heeft de Essense muzikant en producer Hans Francken een reputatie hoog te houden als het aankomt op zijn gasten, die het publiek een onvergetelijke avond geven. In de twee eerdere edities waren er al grote namen te bewonderen, zoals Natalia, Bart Peeters, Slongs Dievanongs, Koen Wauters en Paul Michiels. Met deze voorgaande edities was de lat hoog gelegd, maar Hans Francken is er in geslaagd om het publiek te verrassen met geweldige gasten. Dit jaar waren het Petra, de herrezen Joe Cocker, Belle Perez, Guy Swinnen, Stan Van Samang en Willy Sommers, die het publiek een geweldige avond bezorgden.

Iedereen was op topniveau

De eerste gast van Hans was zangeres Petra, die met magistrale stem met een vleugje van fijn schuurpapier een indrukwekkende act neerzette. Vorig jaar was het nog Amy Winehouse die het eeuwige leven nog eenmaal verruilde om met Hans op te treden. Deze keer was het Joe Cocker, die al zijn bekende hits deelde met enthousiaste publiek. Bij het nummer ‘Up where we belong’ had Joe niet genoeg aan zijn eigen vocalen en moest het duet vervolledigd worden met die van een sterke en fantastische zangeres. Dat was het moment dat Belle Perez zich vervoegde bij de band. Hierna zong Belle nog een aantal van haar bekende Latin hits, waarbij het publiek steeds meer in extase raakte. Na Belle Prez was het aan de frontman van ‘The Scabs’, Guy Swinnen, om het publiek te trakteren op een aantal fantastische rocknummers. Een van de nummers was ‘Rocking in the free world’ van Neil Young. De versie van dit nummer was werkelijk fenomenaal. Hier kon je zien hoe de gehele muzikale omlijsting aan het genieten was van een fantastische avond, waarbij de aanwezige gitaristen op een virtuoze manier los gingen. Alsof de climax hier niet volledig mee was, riep Guy tijdens dit nummer de hulp in van niemand minder dan Stan van Samang. Nadat beide heren samen nog even fantastisch rockten in de vrije wereld, nam Stan Van Samang de fakkel over kon het publiek genieten van zijn grootste hits. Inmiddels was iedereen allang volledig in extase en kon Willy Sommers rekenen op een dolenthousiast publiek. De wereldberoemde Vlaamse charmezanger kreeg met dit genietende publiek een geweldig verjaardagscadeau op zijn 67ste verjaardag. Al zijn hits werden door alle aanwezigen luidkeels meegezongen en maakten het feest volledig. DJ Regi Penxten sloot de geslaagde avond af met een opzwepende set dansmuziek.

Magie

HF invites is ook bij deze derde editie weer een uniek evenement gebleken. Er is geen enkele act waar het publiek tijdens één act getrakteerd wordt op zo’n gemêleerd aanbod van artiesten. De muzikanten genoten en het publiek ging helemaal uit zijn dak. Ook dit jaar was het weer een magisch moment, waarbij Hans Francken met zijn band en gasten één werden met het aanwezige publiek. Het was echt een genot om bij dit evenement aanwezig te zijn, het was één groot feest. Dit jaar begon het evenement op deze nieuwe locatie duidelijk de vormen te krijgen van een waar festival. Naast de uitstekende acts waren er verschillende foodtrucks aanwezig en kon het publiek heerlijk genieten. Voor volgend jaar werd nu al de vierde editie van HF invites aangekondigd, deze zal op 7 augustus 2020 doorgaan.

Geweldig georganiseerd

Het was een geweldige avond, waarbij iedereen enorm heeft genoten. De artiesten gaven geweldige optredens en haalden het beste uit zichzelf. Maar de mensen van Syrinx en Electro Power Service mogen zeker niet vergeten worden. Want hun deskundigheid heeft er voor gezorgd dat alles tot in de puntjes perfect verlopen is!

VL

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook261
Twitter
Follow Me
Tweet