Laatste nieuws:
Het komt voor in de beste families

Het komt voor in de beste families

Zanger en acteur Mathias Vergels – bekend als ‘Lowieke uit Thuis’ – brengt een taboedoorbrekende voorstelling over de onmacht, de angst, het verdriet en de schaamte die familieleden soms ervaren wanneer een van hun naaste ernstige psychische problemen blijkt te hebben.
Oprechte voorstelling

De voorstelling vindt plaats op zaterdag 30 september om 19.30 uur in lokaal dienstencentrum ’t Gasthuis. Samen met zijn ‘compagnon de route’ Manu Huylebroeck (gitaar en zang), geeft Mathias een onderhoudende en oprechte voorstelling vol muziek en verhalen uit hun leven en uit het gelijknamige boek ‘Het komt voor in de beste families’.

Geestelijke gezondheid

De voorstelling kadert in de tiendaagse van de Geestelijke Gezondheid, waarin we ‘goed in je vel zitten’ en ‘psychische kwetsbaarheid’ bespreekbaar willen maken. De voorstelling is gebaseerd op het gelijknamige boek dat in 2023 werd uitgebracht. Het boek biedt de lezer een inzicht op de impact van mentale problemen op vrienden en verwanten van psychisch kwetsbaren. Het is dit openhartig boek dat aan de basis lag van deze buitengewone voorstelling, waarmee Mathias en Manu het publiek een hart onder riem steekt.

Het komt voor in de beste families2

Taboe doorbreken

Schepen van Gezondheid Brigitte Van Aert benadrukt het belang van open communiceren over mentale gezondheid. Iedereen voelt zich wel eens slecht in zijn vel en dat is héél normaal. Het is belangrijk om je zorgen te delen met elkaar en er niet mee te blijven zitten. Door gewoon te luisteren, maak je de zorgen minder zwaar. Door deze voorstelling te organiseren, willen we het taboe, dat rond geestelijke gezondheid hangt, beetje bij beetje afbreken.”

Tickets

Organisaties TE GEK!? en Similes zetten zich in om mentale gezondheid bespreekbaar te maken. Daarom werken ze graag samen om deze voorstelling te promoten. Tickets voor de voorstelling kosten 6 euro via www.essen.be/tickets. Een ticket aan kansentarief met UiTPAS is mogelijk.

Bron en beeldmateriaal: gemeente Essen

Facebook11
Twitter
Follow Me
Tweet