Laatste nieuws:
Hart Boven Hard organiseert infoavond eerlijke en rechtvaardige belastingen3

Hart Boven Hard organiseert infoavond eerlijke en rechtvaardige belastingen

Op donderdag 21 maart om 19u30 organiseert Hart Boven Hard Voorkempen in de bib van Kalmthout een infoavond rond eerlijke en rechtvaardige belastingen. Spreker is Guido Deckers van het Financieel Actie Netwerk (FAN). Hart Boven Hard wil op deze avond inzicht bieden in het huidig belastingsysteem, vragen stellen over de rechtvaardigheid ervan en op zoek gaan naar alternatieven.

Wat is het belang van belastingen? Hoeveel procent belastingen betaalt ieder op z’n loon of uitkering en hoeveel betalen grote aandeelhouders? Hoeveel bezitten de vijf rijkste families in ons land samen? Zorgen de belastingen in ons land voor een herverdeling van de inkomens en zijn ze een instrument om de armoede te bestrijden? Een antwoord op deze vragen krijgen de deelnemers van Guido Deckers. Met korte inleidingen op enkele pittige vragen en stellingen, zoeken spreker en publiek ook samen hoe de belastingen rechtvaardiger kunnen. Guido Deckers is één van de drijvende krachten van het Financieel Actie Netwerk (FAN). FAN is een netwerk van verschillende organisaties dat zich bezighoudt met studie, vorming en actie in verband met belastingen.

De organisator van de avond is Hart Boven Hard Voorkempen, een lokale afdeling van de brede en onafhankelijke burgerbeweging Hart Boven Hard. Hart Boven Hard streeft naar een solidaire en rechtvaardige maatschappij. Deelname aan de avond is gratis.

Infoavond eerlijke en rechtvaardige belastingen:
Donderdag 21 maart 2019 om 19:30
Bib Kalmthout, Kerkeneind 23
Contact: Mie Van Boxem
Email: hartbovenhard.voorkemp@gmail.com
Tel: 03 666 83 85 0486 91 96 00

Facebook7
Twitter
Follow Me
Tweet