Laatste nieuws:
Martine de Weerdt

Handelen in hoge nood redt geen regering

Een huis met kinderen is leuk, maar één enkele badkamer niet en ik kan er donder op zeggen dat ze bezet is wanneer ik wil douchen of hoogdringend naar toilet moet. Niet getreurd… We hebben beneden nog een toilet en in de zaak nog twee.

Vroeg in de ochtend werd ik deze week wakker van de grote PSSS… In overloopfase 6 ren ik naar de badkamer, maar natuurlijk bezet. In het toilet beneden is het nu ijskoud en om daar even in je negligé op een ijskoude toiletbril te gaan zitten en hier een snotvalling aan over te houden zag ik niet zitten. Met hoge nood liep ik dus door naar het toilet van de zaak, maar hiervoor moet je door de verbruiksruimte. Na de nodige druk te hebben afgelaten stond ik met een glimlach mijn handen te wassen. Tot ik een blik in de spiegel gooide… Het was de avond ervoor leuk, maar laat geworden. Uit luiheid had ik mijn make-up niet fatsoenlijk verwijderd en mijn haar niet bijeen gebonden, waardoor het nu in alle windrichtingen wees. Zonder mijn uitgelopen make-up te retoucheren zou ik makkelijk de rol van een zombie figurant kunnen invullen. Na een zucht slofte ik me weer door de zaak. Plots werd er op het raam geklopt… Verschillende mensen stonden door de ramen naar binnen te kijken. Het toilet binnen glippen om me te verbergen was nutteloos, gezien de wijzende vingers duidelijk maakten dat ze me toch al gezien hadden.
‘Zijt gij niet open vandaag?’
‘Neen, wat denk u zelf,’ antwoordde ik zeer verveeld wijzend naar mijn nachtgewaad en in een spurtje liep ik door naar mijn privégedeelte.
‘Licht gekleed hé!’ hoor ik een dame zeggen.
‘Tja die schrijft erotische thrillers,’ zegt een ander dame alom wetend. Alsof mijn warrige haren, uitgelopen make-up en mijn kort slaapponnetje dit typeert.
‘En ook columns!’
‘Zou ze dan over vandaag schrijven?’
Met deze dames…

Ik kon ook over onze Charel Michel schrijven maar daar wordt niemand vrolijker van, buiten drie kwart van het parlement omdat ze voor een keer eens een meerderheid halen. Ik stel alleen in vraag of ze de vraag begrepen hebben, of men enkel een ja gegeven heeft omdat ze schijtebang zijn dat de regering gaat vallen. Bepaalde postjes kunnen dan bedreigd worden.

Soit, ik sta dan liever voor een badkamer die bezet is…

Martine de Weerdt

Facebook138
Twitter
Follow Me
Tweet