Laatste nieuws:
Sinterklaas intocht 2021 - (c) Noordernieuws.be - HDB_5170uc75

Grote, enthousiaste opkomst bij intocht Sinterklaas op Heikant

Twee jaar hebben de kinderen en Sinterklaas moeten wachten voor ze elkaar weer konden zien. Vandaag was het zover, de Goedheiligman kwam aan op de Heikant en de opkomst van blije kinderen was enorm.

Wegwijspiet was nog steeds het noorden kwijt

Helaas ging het nog niet zo goed met Wegwijspiet, dus in plaats van naar de Kiekenhoeve te komen, had hij de koetsier gezegd dat hij naar Kalmthout moest gaan. Gelukkig wist de koetsier beter en die besloot gewoon om te keren. En dat hij gelijk had! Sint werd opgehaald bij de Beukendreef en met zijn Pietenbende naar zaal Heikant gebracht, onder vrolijke, muzikale begeleiding van Harmonie Essentia. De aanwezige politie zorgde ervoor dat alles veilig verliep.

Sinterklaas - Intocht Essen Heikant - (c) Noordernieuws.be 2021 - HDB_5197

Veiligheid voor alles

Iedereen die ouder was dan twaalf jaar en twee maanden moest zijn of haar Covid Safe Ticket tonen, want het moest allemaal gebeuren volgens de geldende maatregelen. De kinderen mochten daarom ook niet bij Sinterklaas op schoot en moesten op een afstandje blijven. Want stel je voor, Sinterklaas die al zo oud heeft mogen worden, die moet je ook niet besmetten. Natuurlijk is hij zelf ook al twee keer gevaccineerd en gezien zijn leeftijd zal dat nog wel 64 keer gebeuren, maar je kan niet voorzichtig genoeg zijn.

Ontplofte gps

Onderweg van Spanje naar België was de gps van Wegwijspiet in het water gevallen en gelukkig door een andere Piet met een groot net opgeschept. Het water droop er echter nog uit. Om hem op te laten drogen en op te laden, werd de gps aangesloten op een hometrainer. Door heel hard te trappen wilden de Pieten genoeg stroom opwekken om het apparaat te drogen en weer op te laden. Helaas, door het enthousiaste trappen ontplofte het ding en hoe moesten ze nu bij de kinderen komen? Maar Sinterklaas wist een oplossing! Als alle kinderen waar hij cadeautjes moet brengen, een mooie tekening maken en die voor het raam hangen, weet hij precies waar hij moet zijn!

Spijtige mededeling

Wel kwam de spijtige mededeling, dat Cis Suykerbuyk, die al meer dan dertig jaar de Sinterklaasshow met vrolijke accodeonmuziek begeleidt er mee op ophoudt. Vandaag was de laatste keer, heel jammer, Sint en zijn Pietenbende zullen hem heel erg missen!

Sinterklaas - Intocht Essen Heikant - (c) Noordernieuws.be 2021 - HDB_5354

Maak een mooie tekening!

Maar kinderen, maak een mooie tekening en hang die in het raam, zodat Sinterklaas en zijn Pieten precies weten waar ze de cadeautjes moeten bezorgen!

NN

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.