Laatste nieuws:
Gezocht liefhebbers van klassieke muziek en geschiedenis

Gezocht: liefhebbers van klassieke muziek en geschiedenis

vtbKultuur Kalmthout richt dit voorjaar boeiende activiteiten in

Houdt u van klassieke muziek? Weet een interessante lezing over geschiedenis u wel te boeien? Dan moet u zeker het programma van vtbKultuur Kalmthout eens in detail bekijken. Zij openen 2020 op zondag 26 januari met een nieuwjaarsconcert van het Brasschaats Mandoline Orkest in zaal OKA in Kalmthout, waarna dit voorjaar nog boeiende activiteiten volgen. Tickets bestellen doet u best via de website.

Muzikale nieuwjaarshappening

vtbKultuur nodigt alle leden en sympathisanten uit op hun nieuwjaarshappening met een concert van het Brasschaats Mandoline Orkest. Dit gezelschap telt in de volledige bezetting een 30-tal muzikanten en brengt gevarieerde luistermuziek. Dat gaat van zuiderse melodieën tot Slavische muziek of beroemde filmthema’s. Het orkest bestaat al sinds 1955 en staat sinds 1962 o.l.v. Marcel De Cauwer.
Zondag 26/1, OKA, Kapellensteenweg 234, Kalmthout, 14 uur, €15, incl. 1 drankje

Gezocht liefhebbers van klassieke muziek en geschiedenis

Een tijdreis met De Bourgondiërs

Auteur Bart Van Loo komt zijn nieuwste boek ‘De Bourgondiërs, Aartsvaders van de Lage Landen’ voorstellen. Bart Van Loo neemt u mee op een tijdreis door de Middeleeuwen. Zijn zoektocht leidt hem naar het ontstaan van de Nederlanden in de vijftiende eeuw. Zo ontdekt hij ook dat de Lage Landen een Bourgondische uitvinding zijn. Op een gretige manier vertelt Bart Van Loo waar wij vandaan komen.
Zondag 23/2, OKA, Kapellensteenweg 234, Kalmthout, 14 uur, €15

Gluren bij de buren: Vincent van Gogh & Zundert

Tijdens de Nacht van de Geschiedenis rond het thema Buren komt Peter Delaet vertellen over Vincent van Gogh & Zundert. De beroemde schilder werd geboren in onze grensstreek waar hij zijn eerste levensjaren doorbracht in Zundert. vtbKultuur en het Davidsfonds Heide willen mensen verbinden en samen cultuur laten beleven, waarbij ze ook letterlijk over de grenzen gluren.
Dinsdag 10/3, Chalet Sint-Jorisgilde, Kruisbos, Kalmthout, 20 uur, leden vtbKultuur en Davidsfonds €5, niet-leden €7

Lenteconcert met Yves Storms en Yunah Proost

Voor de derde maal nodigt vtbKultuur Kalmthout Yves Storms, professor gitaar aan het Koninklijk Conservatorium Gent, uit voor een lenteconcert. Storms brengt gitaarmuziek van de renaissance over barok tot hedendaagse muziek. Deze keer speelt Yves Storms samen met Yunah Proost. Zij volgde al op haar zeven jaar cello aan de muziekacademies van Kalmthout, Brasschaat en Schoten en behoort nu tot het Ignis Quartet. Zij behaalde haar masterdiploma met grote onderscheiding aan het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen en studeerde ook aan het Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance in Londen, waar ze nu nog in het Dréme Quartet speelt.
Zaterdag 21/3, OKA, Kapellensteenweg 234, Kalmthout, 20 uur, €15

De Westhoek XL

Auteur Jan Yperman komt zijn boek ‘De Westhoek XL, grensland tussen Frans- en West-Vlaanderen’, voorstellen. Hij laat u , geïllustreerd met meer dan honderd prachtige foto’s, kennismaken met het rijke erfgoed, de taal en de cultuur van een uitgesproken plattelandsstreek.
Donderdag 23/4, Strijboshof, Achterbroeksteenweg 69, Kalmthout, 14 uur, leden vtbKultuur en Davidsfonds €5, niet-leden €8

Mee op daguitstap naar Rijsel

Dezelfde Jan Yperman is de gids voor een daguitstap naar Rijsel op 16 mei. Eerst bezoekt u het nieuwe stadsdeel Euralille. Daarna rijdt de bus door de 19de-eeuwse wijk en wandelt u in Wazemmes. vtbKultuur maakt ook een stadswandeling langs de voornaamste gebouwen en de daguitstap eindigt rond 18u aan het stadhuis van Rijsel.
Zaterdag 16 mei, vertrek om 7u30 station Kalmthout, leden vtbKultuur €65, niet-leden €70

Meer info over alle activiteiten en bestellen tickets: www.vtbkultuur.be/kalmthout of 0479698492 tussen 10.00 u en 17.00 u.

Stijn de Koning

Facebook39
Twitter
Follow Me
Tweet