Martine de Weerdt

Geen lotto, toch winst

Langs deze weg wil ik elke belastingbetalende burger een schouderklopje geven, want niemand anders gaat dat doen vrees ik. Dankzij dat belastinggeld wat de staat in de handen van de bank gaf en onze bereidwillige medewerking om zwijgzaam toe te zien dat er zo goed als geen interest op onze overschot van spaargeld betaald werd, kon de Kredietbank hun boekjaar afsluiten met een winst van 2 miljard.
‘Yeaaah!!! Dan kunnen de interesten terug opgeschroefd worden!!!’ zou je denken.
Ik denk dat Black Friday afgelopen vrijdag reeds gestopt is… En de Kerstman en Sinterklaas? Zie vorige column… Nada in hun zak om weg te geven, tenzij ge er zelf voor betaalt.
Maar we gaan niet klagen of zagen. De feestdagen komen met rasse schreden dichterbij en dit is een tijd dat je in liefde en vrede met elkaar doorbrengt. In mijn huis groeien de lijstjes van verwachte cadeautjes. Stiekeme plannetjes worden onderling gesmeed, zodat de ontvanger niets vermoedend zijn opgeschreven woorden in 3D vorm op Kerstavond in de handen geworpen krijgt.
Met genoegen deel ik de mijne en gezien met een 3D printer veel mogelijk is:
-Zeven kabouters om dagelijkse taken over te nemen.
-Een GPS voor elk kind om wasmand, wasmachine, afwasmachine, stofzuiger en stofzuigerzakken moeiteloos te vinden.
-Een speciale bril voor elk kind om kleur te herkennen: blauw PMD, grijs restafval , gezien beide zakken nog steeds een zelfde gemengde inhoud blijken te hebben.
-De glazen, geluid afsluitende kist van Sneeuwwitje, zodat ik zonder de nodige geluiden die gepaard gaan met Playstation mijn nachtrust kan vinden.
-Een eigen 3D printer om elke enkele sok terug te verdubbelen en om zaken te printen, die ik vergeten op de lijst te zetten ben.
Terwijl ik deze column neertik komt mijn jongste zoon over mijn schouder hangen.
‘Moeder, sprookjes bestaan niet! Zou je niet beter een nieuw lief zoeken? Die kan helpen in het huishouden en die zorgt er dan wel voor dat ge ‘s avonds moe genoeg bent. Zodat ge met een glimlach in slaap valt en dan moeten wij uw gezaag niet aanhoren.’
Dan vraag ik me even af waarom hij dit logisch denkvermogen niet gebruikt tijdens de les wiskunde… Soit, met deze zet ik nog snel een afstandsbediening op mijn lijst met een mute button voor kinderen.

Martine de Weerdt

Facebook94
Twitter
Follow Me
Tweet