Laatste nieuws:
Ga dit najaar op wandel in Wuustwezel

Ga dit najaar op wandel in Wuustwezel

Wuustwezel heeft heel wat te bieden op het vlak van natuur en erfgoed. Toerisme Wuustwezel zet die troeven deze herfst en winter in de kijker met een gevarieerd aanbod aan uitgestippelde en gegidste wandelingen. Je vindt ze in de nieuwe activiteitenbrochure van Toerisme Wuustwezel die je gratis kan afhalen in de Poort naar het Platteland of kan downloaden op wuustwezel.be.

Gegidste wandeling

“Wuustwezel heeft heel wat te bieden en dat wij willen graag laten zien met onze activiteitenkalender”, vertelt schepen van toerisme Ilke Pompen (CD&V). “Zo organiseren we in de herfst en winter elk maand een gegidste wandeling, die je natuurlijk ook op andere dagen zelf kan ontdekken. Enkele publieksfavorieten, zoals de erfgoedwandeling en de smokkelaarswandeling, zijn weer van de partij. De nieuwe wandeling ‘Dwars door Wuustwezel’ is een echte aanrader. De naam verraadt het al: de route brengt je van Gooreind helemaal tot Loenhout.”

Natuurgebied het Marum

Toerisme Wuustwezel trapt – of moeten we zeggen: stapt – het herfstseizoen op gang op zaterdag 21 oktober met een natuurhistorische, gegidste wandeling door het natuurgebied het Marum, dat zich naast het Groot Schietveld bevindt. De activiteit is gratis, maar deelnemers moeten zich wel op voorhand inschrijven in de Poort naar het Platteland, het kantoor van de dienst toerisme naast de bibliotheek in Wuustwezelcentrum.

De Maatjes

Op vrijdag 17 november staat de smokkelaarswandeling in de Maatjes op het programma. Tijdens die wandeltocht kom je meer te weten over de lokale smokkelgeschiedenis en geniet je nadien van een lekkere versnapering.

Ontdek ons aanbod

“Kan je niet meewandelen op één van deze data? Geen probleem”, aldus schepen Ilke Pompen. “Kom gewoon eens langs bij de dienst toerisme om ons aanbod te ontdekken. We hebben heel wat boeiende wandelingen en fietstochten langs mooie plekjes in onze rustgevende natuur. Daar laten we onze inwoners en bezoekers natuurlijk graag van meegenieten.”

Meer weten?

In de nieuwe activiteitenfolder van de dienst toerisme kom je meer te weten over de de bovenvermelde wandelingen en diegene die later in de winter op de agenda staan. Voor verdere vragen kan je natuurlijk steeds een bezoekje brengen aan de Poort naar het Platteland of contact opnemen met de toeristische dienst via 03 690 46 43 of toerisme@wuustwezel.be

Bron: gemeente Wuustwezel
Foto: ©Wezelopdefoto

Facebook19
Twitter
Follow Me
Tweet