Laatste nieuws:
Extra bewegingsaanbod tijdens de Week van de Valpreventie

Extra bewegingsaanbod tijdens de Week van de Valpreventie

Van 22 tot 28 april is er de Week van de Valpreventie. In het Lokaal Dienstencentrum is er dan een extra aanbod aan beweging. Op 26 april sluiten we de week af met iets speciaal: move & drums!

Met de slogan ‘Laat angst om te vallen je leven niet bepalen’ wil de campagne iedereen aanmoedigen angst om te vallen bespreekbaar te maken en iedereen aanzetten om te blijven bewegen. Dat is belangrijk, want een op twee ouderen heeft angst om te vallen. Daardoor vermijden ze activiteiten die ze wel nog zouden kunnen doen. Ze komen in een vicieuze cirkel terecht met als gevolg minder sociaal contact, minder beweging, minder zelfredzaamheid, minder levenskwaliteit … Deze vicieuze cirkel kunnen we doorbreken!

Blijven bewegen is het beste medicijn tegen valincidenten. Door actief te blijven onderhouden we onze reflexen, spierkracht en coördinatie. Het is gewoon goed voor de algemene gezondheid.

We informeren ouderen over angst om te vallen

In de week van de valpreventie gebruikt de gemeente placemats bij het middagmaal in het LDC en de serviceflats met info over valpreventie. Op woensdag (drukste dag) vullen de bezoekers gezamenlijk een vragenlijst in waarbij je direct je score ziet en in welke risicogroep je zit.

Groot bewegingsaanbod in het dienstencentrum

Maandag 22 april
9.30 uur: yoga in zaal Muzarto, Kerkstraat 3
13.30 uur: volksspelen in ‘t Gasthuis

Dinsdag 23 april
13.30 uur: line dance in ‘t Gasthuis

Woensdag 24 april
10.00 uur: biljartles in ‘t Gasthuis (op afspraak)
11.30 uur: vertrek zwemgroep – vooraf aanmelden in ‘t Gasthuis
13.30 uur: petanque of boccia in ‘t Gasthuis

Donderdag 25 april
9.30 uur: Sporteldag in sportpark Hemelrijk, Moerkantsebaan 34
Inschrijven via 03 670 01 45 of sport@essen.be.

Vrijdag 26 april
10.30 uur: Stoelturnen in ‘t Gasthuis
13.30 uur: gezonde wandelingen met Okra Centrum; bijeenkomen aan ‘t Gasthuis
13:30 uur: LOVE TO MOVE met “move en drums”. Ritmisch, muzikaal, beweeglijk en goed voor de conditie. Een workout om – op eigen niveau – te drummen. Move en drum is vooral leuk vanwege de funfactor. Deze sport is niet erg vermoeiend, maar toch worden alle spieren in het lichaam getraind. Je wordt fitter en vrolijker, genoeg redenen dus om deze initiatie uit te proberen.

Ben je bezorgd om te vallen? Doe de test!
Tips!

Bron en beeldmateriaal: gemeente Essen

Facebook9
Twitter
Follow Me
Tweet