Laatste nieuws:
Expositie Essense Kunstvriendenkring

Expositie Essense Kunstvriendenkring

Vanaf zaterdag 15 juli exposeert de Essense Kunstvriendenkring in de inkomhal van het Karrenmuseum. Voorzitter André Geerts (75) was eerst aangesloten bij de Essense Kunstenaars en werd daar vervolgens ook aangesteld als voorzitter.

Juul Vanachtmaal

“Ik heb altijd goed kunnen tekenen en schilderen,” vertelt André, “een keer deed ik mee aan een tentoonstelling van de Essense Kunstenaars, ik heb me daarbij aangesloten en ben er drie jaar voorzitter geweest. Juul Vanachtmaal van Cultuur heeft me, vanwege mijn grote interesse, gestimuleerd om de Essense Kunstvriendenkring op te richten, dat is nu zo’n 20 jaar geleden.”

Jaarlijkse expositie

“Ieder jaar hebben we een expositie. Om te beginnen hadden we zo’n twintig leden, nu zijn we nog met tien, omdat er diverse zijn gestopt. De echte schilders zijn nog steeds lid. Schilderen doen we niet samen, we hebben wel contact met elkaar, want eigenlijk is het een vriendenkring. Een paar maal per jaar vergaderen we, vooral voor de jaarlijkse expositie en daarna nog een keer om te evalueren. Omdat we niet samen schilderen zien we elkaars werk pas op de expositie. Er zijn geen leden die abstract schilderen, dat past ook niet bij ons. Wel veel natuur en stillevens en vrijwel alles in olieverf.”

Wanneer: 15 tot en met 23 juli. Op zaterdag, zon- en feestdag van 13:00 – 17:00, op werkdagen van 10:00 – 16:30
Waar: Inkomhal Karrenmuseum, Moerkantsebaan 48, 2910 Essen
Inkom: gratis

U bent van harte welkom!!

LW

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.
Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook16
Twitter
Follow Me
Tweet