Opendeurdag Atelier Papillon trekt veel bezoekers

Opendeurdag Atelier Papillon trekt veel bezoekers

Atelier Papillon bestaat nu twee jaar en zondag 25 juni was de derde Opendeurdag. Bezoekers konden lekker iets drinken of sieraden, beeldjes, haakwerk, schilderijtjes en andere mooie dingen kopen. De opbrengst komt ten goede van de activiteiten van Atelier Papillon.

Psychische kwetsbaarheid

“Mensen met een psychische kwetsbaarheid kunnen hier creatief bezig zijn, ter ondersteuning van hun therapie.” vertelt oprichtster Nicole Neys, “Drie keer in de week komen ze hier in kleine groepjes werken. Hun problematiek is herkenbaar voor de andere mensen in de groep en daardoor vinden ze begrip en acceptatie. Op de Opendeurdag kunnen mensen producten kopen die door de Papillonleden zijn gemaakt. Maar de leden maken niet specifiek artikelen voor de verkoop, maar voor het bezig zijn. Veel dingen die ze maken zijn voor henzelf en nemen ze mee naar huis. Deelnemen aan de activiteiten is gratis en dat kunnen we zo houden, zolang we genoeg leden voor vzw Nicole de Bricole hebben, natuurlijk sponsors en artikelen voor het winkeltje. Mijn dochter heeft het logo ontworpen en de folders.”

Creatief bezig zijn

“We organiseren twee keer per jaar een evenement. We hebben een createam dat uit vrijwilligers bestaat en speciaal artikelen maakt voor de verkoop. Ik heb zelf ondervonden hoe het is om weinig geld te hebben en daardoor geen hobbyspullen te kunnen kopen. Er is duidelijk behoefte aan creatief bezig zijn voor mensen met een psychische kwetsbaarheid. Ze krijgen ook vaak het advies om creatief bezig te zijn, maar dat kost geld en hun budget is beperkt. Wij geven geen therapie, maar het bezig zijn werkt therapeutisch. Ze krijgen hier de gelegenheid om over hun problemen te praten, maar er wordt ook heel veel gelachen.”

Elmer De Maeyer

Er staan mooie beelden te koop bij deze Opendeurdag. “Die zijn een schenking van de, dit jaar overleden, dichter/kunstenaar Elmer De Maeyer. Inclusief een doos beitels, heel veel gereedschap, een oven om keramiek te bakken, twee werkbanken, … Dat is van onschatbare waarde voor ons, waar we dan ook heel erg blij mee zijn.”

Voor meer informatie: www.bricoledenicole.jouwweb.nl en de facebookpagina
Aanmelden kan via bricoledenicole@hotmail.com

Op de grote foto: Ed Frijters en Nicole Neys

LW

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.
Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook8
Twitter
Follow Me
Tweet


Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!