Eerste rouw- en verliescafé in Loenhout

Eerste rouw- en verliescafé in Loenhout

Woensdag 23 oktober opent het eerste rouw- en verliescafé uit de provincie Antwerpen in Loenhout de deuren. Een initiatief waar veel nood aan is.

Misschien lijkt de combinatie een beetje vreemd. Wie combineert een café met iets dat zo ingrijpend is? Voor de initiatiefnemers draait het echter om ont-moeten. Een plaats waar tijd, aandacht en ruimte is voor verlies. Niks moet, je kan ook gewoon komen luisteren en een koffie drinken.

Er werden al cafés opgericht in Temse, Gent, Aalst en Brugge. De provincie Antwerpen is nu ook een rouw- en verliescafé rijker. De cafés staan voor iets dat weinig aandacht krijgt in deze tijd, maar waar veel nood aan is.

Te gast op de opening

Gastspreekster Karin Verheyen woont in Temse/Steendorp waar ze werkt als rouwtherapeute. Als ervaringsdeskundige weet ze als geen ander hoe belangrijk een luisterend oor is als je met een persoonlijk verlies geconfronteerd wordt. Daarnaast is er veel tijd en ruimte om elkaar te ontmoeten. Ook een drankje en een versnapering zal niet ontbreken.

Praktisch

Kom naar de opening op woensdag 23 oktober om 19.30 uur in DC Wijkhuis, Brechtseweg 29, 2990 Loenhout. Iedereen is welkom, of je er nu rechtstreeks, onrechtstreeks of professioneel mee geconfronteerd wordt. De inkom bedraagt € 10 of € 5 met vrijetijdspas.
Inschrijven via onderstaande coördinaten.

Meer info

Ria van der Velden – 0479 34 52 08 – ria_vdv@hotmail.com

Bron: gemeente Wuustwezel
Foto: Pixabay

Facebook120
Twitter
Follow Me
Tweet


Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!