Laatste nieuws:
Els Deckers en Inge Pip - Tepelreconstructies - (c) Noordernieuws.be 2022 - HDB_5772u90
Els (l) en Inge

Een tatoeage doet meer dan je denkt!

Tattoos zijn er niet alleen om mooie afbeeldingen op je lichaam te laten aanbrengen. Ze kunnen ook vaak een zeer ethische functie hebben.

Ladies Weekend

Els Deckers heeft een tattoostudio en buiten mooie ontwerpen, zet ze tatoeages ook om littekens te verbergen. Littekens kunnen van zeer uiteenlopende aard zijn, van zelfmutilatie tot operaties of ongelukken. Minder bekende, maar o zo belangrijke tattoos zijn de tepelreconstructies. Dit weekend, op zaterdag 15 en zondag 16 januari, organiseert Els een ‘Ladies Weekend’.

Informeren over de mogelijkheden

“Een tattoo kan ervoor zorgen dat iemand zich beter voelt en dat geldt natuurlijk zowel voor vrouwen als voor mannen”, legt Els uit. “Dan is het fijn als vrouwen in een vrouwvriendelijke omgeving komen, waar ze ook daadwerkelijk begrepen worden. Daarom organiseer ik dit weekend, om vrouwen te motiveren en te interesseren, zodat ze weten wat de mogelijkheden zijn. Dat ze niet hoeven te blijven zitten met littekens waar ze zich voor schamen, waar we iets moois over kunnen zetten. Een speciale gast die ik heb uitgenodigd is Inge Pip. Inge is gespecialiseerd in 3-D tepeltatoeages.”

3-D tepelreconstructies

“Toen ik begon met tatoeëren, kwam ik tepeltatoeages tegen”, vertelt Inge. “Ik vond het fascinerend en besloot me erin te specialiseren. Hoe meer ik me erin verdiepte, hoe meer ik merkte dat er echt nood is aan mooie 3-D tepelreconstructies. Er worden namelijk heel vaak lelijke gezet en zelfs die in ziekenhuizen worden gezet, verdwijnen na een aantal weken. Veel vrouwen die een borstamputatie hebben gehad, voelen zich hierna minder vrouw. Een deel van hun vrouwelijkheid is geamputeerd en dat maakt dat ze zich onvolledig voelen.”

Vrouwen durven weer in de spiegel te kijken

“Ik doe dit nu zes jaar en heb het effect gezien op de zelfverzekerdheid van vrouwen. Ze durven weer naar de sauna en durven weer in de spiegel te kijken. Door borstkanker word je al zoveel ontnomen. Je gevoel van veiligheid is weg en je vertrouwt je lichaam niet meer. Door de reconstructie geef ik vrouwen weer zelfvertrouwen en lukt het ze beter die vervelende periode achter zich te laten. Iedere vrouw heeft het recht om mooie borsten te hebben en ik ben blij dat ik daaraan kan bijdragen. Ik ben ook heel trots op het vertrouwen dat ze me schenken.”

Inge zal elke twee maanden bij Els in de studio aanwezig zijn. Wil je meer info, vul dan het contactformulier in op de site van WhoEls.

NN

Facebook494
Twitter
Follow Me
Tweet