Laatste nieuws:
Een huis bezichtigen is terug toegelaten...

Een huis bezichtigen is terug toegelaten…

Maar met deze regels!

De versoepeling van de coronamaatregelen is goed nieuws voor de huizenjacht. Vanaf 11 mei kunnen kandidaat-kopers/huurders en verkopers/verhuurders opnieuw huisbezoeken organiseren in samenwerking met makelaars en notarissen. Een bezichtiging organiseren als particulier is nog niet toegestaan. Hou er rekening mee dat een bezichtiging wel wat anders zal verlopen dan voordien. Daarom leggen we je uit hoe je een woning kan bezichtigen met respect voor de huidige maatregelen tegen het corona-virus. We bespreken zowel de richtlijnen voor kandidaat-kopers/huurders als de richtlijnen voor bewoners.

Richtlijnen voor kandidaat-kopers/huurders

Eerst en vooral willen we benadrukken om thuis te blijven als je één van de volgende klachten ervaart: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging van de lichaamstemperatuur, … Ook wanneer iemand in jouw directe omgeving koorts en/of benauwdheidsklachten heeft, dien je de afspraak met de makelaar af te zeggen. Je eigen gezondheid en die van anderen komt steeds op de eerste plaats.

Ervaar jij of iemand in je gezin/huisgenoten geen klachten, dan kan het bezoek doorgaan volgens deze richtlijnen:
-Breng indien mogelijk je eigen mondmasker mee en draag dit gedurende het volledige bezoek.
-Het aantal bezoekers is beperkt tot 2 personen.
-Wanneer je aankomt aan het pand, zal de makelaar je vragen om buiten of in de wagen te blijven wachten vooraleer de woning te benaderen. De makelaar geeft je een signaal wanneer het veilig is om naar binnen te gaan.
-Schud geen handen!
-Bij aanvang van het bezoek zal de makelaar de regels waarbinnen het bezoek kan plaatsvinden overlopen. Deze heeft hij jou vooraf digitaal meegedeeld.
-Raak tijdens het bezoek geen deuren of andere voorwerpen aan. De makelaar opent alle deuren, ramen en/of kasten.
-Probeer de duurtijd van het bezoek te beperken en respecteer het tijdslot dat de makelaar voorstelde. Kom dus niet te laat. Op deze manier vermijden we dat je in contact komt met andere geïnteresseerden.
-Let erop dat je de maatregelen van social distancing toepast. Dit wil zeggen 1,5m afstand houden van de makelaar en eventuele bewoners.
-Volg altijd de aanwijzingen van de makelaar.

Richtlijnen voor bewoners

Ook voor bewoners geldt dat je een afspraak annuleert wanneer jij of iemand in jouw huis gezondheidsklachten ervaart die kunnen wijzen op een besmetting met het coronavirus.

Ervaren jullie geen klachten, dan kan het bezoek doorgaan volgens deze richtlijnen:
-Maak de woning vrij tijdens het bezoek. Indien dit niet mogelijk is (bv. omdat je als bewoner slecht te been bent), let er zelf op dat ten allen tijde de social distancing toegepast wordt. Blijf in dat geval tijdens het bezoek bij voorkeur in de tuin, dan wel zoveel mogelijk in dezelfde ruimte.
-Schud geen handen!
-Bij aanvang van het bezoek zal de makelaar met jou nogmaals de regels waarbinnen het bezoek kan plaatsvinden overlopen. Deze heeft hij jou vooraf digitaal meegedeeld.
-Andere personen (zoals de fotograaf of plaatsbeschrijver) die de woning dienen te bezoeken in het kader van hun opdracht, worden begeleid door maximaal 1 extra persoon.
-Volg altijd de aanwijzingen van de makelaar.

Bron: Zimmo.be
Foto: Pixabay

Facebook43
Twitter
Follow Me
Tweet