Dirk Van Mechelen wil burgemeester blijven

Dirk Van Mechelen wil burgemeester blijven

Burgemeester Dirk Van Mechelen (Open VLD) doet opnieuw een gooi naar een nieuwe ambtstermijn als eerste burger van Kapellen. Dat verklaarde hij aan ATV. Momenteel is hij 66 jaar en bezig aan zijn 23ste jaar als burgemeester.

Goed gevulde politieke carrière

Van Mechelen, werd in 1983 voor het eerst verkozen als lid van de gemeenteraad op de liberale lijst aangevoerd door zijn mentor Jacky Buchmann. Dat was het begin van een tot op heden goed gevulde politieke carrière. In 1987 werd de toen 30 jarige Kapellenaar verkozen voor een zitje in de Kamer voor volksvertegenwoordigers. In Kapellen maakte hij vanaf dan ook deel uit van het schepencollege. Nadien stapte Dirk Van Mechelen in 1995 over naar het Vlaams Parlement. In 1999 werd hij Vlaams minister van Economie, Ruimtelijke Ordening en Media. Die bevoegdheden veranderden in de loop van de legislatuur 1999-2004 twee keer: via Financiën en Begroting, Innovatie, Media en Ruimtelijke Ordening werd het Financiën en Begroting, Ruimtelijke Ordening, Wetenschappen en Technologische Innovatie.

Dirk Van Mechelen wil burgemeester blijven2

Vanaf 2000 omgordde Van Mechelen de burgemeestersjerp van Kapellen voor het eerst en maakte hij de switch van de schepenbank naar de burgemeesterstoel. De Kapelse eerste burger benadrukt dat zijn partij volgend jaar in Kapellen onder de naam ‘Open VLD’ naar de kiezer trekt en dat er ruimte vrijgemaakt wordt voor een aantal jongeren en nieuwelingen op de lijst.

Momenteel vormt Open VLD (15 zetels) in Kapellen een coalitie met N-VA (8 zetels). In Kapellen worden er 29 zetels in de gemeenteraad verdeeld.

MLH

Foto: © MLH

Facebook4
Twitter
Follow Me
Tweet


Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!