Laatste nieuws:
Dieter Coppens en dertien fotografen brengen de natuur in de kijker

Dieter Coppens en dertien fotografen brengen de natuur in de kijker

GroenRand, een toonaangevende natuurvereniging in de Voorkempen, heeft de Groene Duim 2024 uitgereikt, een erkenning voor individuen die zich inzetten voor het behoud en de promotie van de natuur.

Dieter Coppens en dertien fotografen brengen de natuur in de kijker 2

Getalenteerde fotografen

Dit jaar stond de prijs in het teken van natuurfotografie en werd toegekend aan een opmerkelijke groep van dertien getalenteerde fotografen, die de schoonheid van de natuur in de regio hebben vastgelegd. De genomineerden dit jaar waren: Anne Oostvogels, Francois Eennaes, Paul Van Dijck, Geert Bollen, Rodrik Steverlynck, Ben Hellebaut, Karel de Blick, Frank Vermeiren, Els De Backer, Wim Verschraegen, Jos Jansen, Mark Mertens en Ivo Schut.

Dieter Coppens en dertien fotografen brengen de natuur in de kijker 3

Prachtige fauna en flora

Met de bedoeling om de prachtige fauna en flora van de GroenRand-regio te laten zien, lanceerde GroenRand in 2023 het project ‘Onze GroenRand-natuur’. De fotografen hebben diverse ecosystemen en landschappen vastgelegd, van uitgestrekte bossen tot kronkelende beekvalleien, met als doel het bewustzijn en de waardering voor de natuur te vergroten.

Dieter Coppens en dertien fotografen brengen de natuur in de kijker 4

Onschatbare bron van inspiratie

“De natuur is een onschatbare bron van inspiratie en vitaliteit voor ons allemaal”, zegt Sky Rymenants, persvertegenwoordiger van GroenRand. “Met dit project willen we niet alleen de esthetische waarde ervan benadrukken, maar ook het belang van natuurbehoud en het tegengaan van versnippering onder de aandacht brengen.”

Dieter Coppens en dertien fotografen brengen de natuur in de kijker 5
© GIe Campo
GroenRand pleit voor het bundelen van 2 provinciale initiatieven

De strategische samenwerking rond de Antitankgracht en het initiatief ‘Groen Kruis’, waarbij diverse gemeenten en districten betrokken zijn, zouden volgens GroenRand best één geheel worden. De Antitankgracht dwarst en verbindt bijna al de beekvalleien en vormt als één ondeelbaar geheel een klimaatgordel rond de stad Antwerpen. Deze samenwerking bevordert de verbinding tussen natuur- en bosgebieden, waardoor dieren zich op een veiligere manier kunnen verplaatsen en ecosystemen beter worden beschermd.

Dieter Coppens en dertien fotografen brengen de natuur in de kijker 6

Dieter Coppens

Naast de fotografen werd ook tv-persoonlijkheid Dieter Coppens geëerd met de Groene Duim 2024 voor zijn bijdrage aan het bewustzijn over natuurbehoud, vooral met zijn boek ‘Boslof’. Coppens deelt zijn liefde voor het bos en benadrukt het belang van het behoud van ecosystemen en het creëren van corridors tussen natuurgebieden. Alle laureaten werden beloond met een speciale erkenning en een fles Duimpjesbier, met dank aan Westmalle Trappisten en cartoonist Gie Campo. Bovendien werden de natuurfotografen gehuldigd met de ‘Groene Lenzen 2024’.

https://groenrand.blogspot.com/p/alles-over-de-bever.html

Foto’s: GroenRand

DW

Facebook53
Twitter
Follow Me
Tweet