Sinterklaas intocht Essen-Heikant 2019 - (c) Noordernieuws.be - HDB_9246 uitgelicht

De Sint komt naar Wuustwezel!

Op zaterdag 12 november is het weer zover… Dan komen Sinterklaas en zijn trouwe Pieten naar Wuustwezel, begeleid door duizenden lichtjes! De Sint maakt zijn opwachting op het dak van het gemeentehuis en trekt daarna door de straten van Wuustwezel samen met de prachtige Lichtstoet.

Vanaf 17.30 uur worden de kinderen aan het gemeentehuis verrast met een leuk programma. Rond 18 uur verwelkomt onze burgemeester er de Sint en zijn Zwarte Pieten. Om 18.30 uur vertrekt Sinterklaas dan in zijn praalwagen voor een tocht door de donkere Wuustwezelse straten, samen met een tiental prachtige lichtstoetwagens en nog meer animatie en muziek.

Lichtstoet

De Lichtstoet wordt vanaf 15 uur opgesteld op het plein Achter d’Hoven en vertrekt rond 17 uur richting het gemeentehuis. Daar wordt Sinterklaas opgehaald om rond 18.30 verder te trekken richting Bredabaan en terug naar het Achter d’Hoven plein. Om 20 uur begint het groot Sinterklaasfeest met optredens, animatie, muziek, lekkere hapjes en drank op het plein, in de Junior en zaal De Ark. Nadat Sint en Piet vertrokken zijn, nodigen we je nog uit op het Lichtbal in zaal De Ark waar rond middernacht de winnende wagens van de Lichtstoet bekend worden gemaakt.

De lichtstoet trekt door volgende straten: Achter d’Hoven – Dorpsstraat – Kloosterstraat – Het Blok – Gemeentehuis (voorstoet) en Gemeentepark – Guido Gezellelaan – Bredabaan – Dorpsstraat – Achter d’Hoven (lichtstoet). Het zou leuk zijn als bewoners langs het parcours hun huizen sfeervol verlichten. De Lichtstoet eindigt op het Achter d’Hoven plein, waar het Sinterklaasfeest plaats vindt en waar je de prachtige lichtstoetwagens kan bewonderen.

Bezoekersinformatie

Voor meer informatie over de Lichtstoet, mobiliteit, drank- en eetgelegenheden enz. kan je terecht op de website van Lichtstoet Wuustwezel. Hou er rekening mee dat delen van Wuustwezel centrum afgesloten worden voor gemotoriseerd verkeer kort voor en tijdens de optocht. Verder geldt er een parkeerverbod door de straten waar de Lichtstoet passeert.

Zondag 13 november: de Sint in Gooreind!

Op zondag 13 november worden de Sint en zijn Pieten ontvangen in Gooreind. Vanaf 13 uur kan je ze ontmoeten aan de parking van WZC Amandina. Rond 13.15 uur vertrekken ze in een stoet achter Harmonie Concordia door de straten van Gooreind richting gemeenteschool KlimOp. De optocht gaat via CODA, Mansionstraat, Het Geleeg, Grotstraat en Gasthuisstraat naar Sint-Jozef. Daarna krijgen Sint en Piet een feestelijke en muzikale ontvangst op de speelplaats van KlimOp. Kinderen kunnen er ook hun tekeningen afgeven aan de Sint.

Rond 14 uur is er een gratis theatervoorstelling. Voor de kleuters en kinderen van het eerste leerjaar speelt toneelgroep Kip met Kop het stuk Walvis zonder schoenen (in de refter). Voor de kinderen van het tweede leerjaar (en ouder) is er Ridder blote voet door Meespeeltheater Jeuk (in de turnzaal).

Tegen het einde van de optredens brengt Sinterklaas nog een bezoekje aan de kleuters en de kinderen van de lagere scholen. Iedereen krijgt nog een lekkernij. Opgelet: (groot)ouders mogen niet mee binnen tijdens de voorstellingen. Voor hen wordt er van 13 tot 17.30 uur een praatcafé georganiseerd in GC ‘t Schoolhuis.

Bron: gemeente Wuustwezel
Foto: Noordernieuws.be

Facebook49
Twitter
Follow Me
Tweet


Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!