Laatste nieuws:
De Lijn past dienstregeling tijdelijk aan

De Lijn past dienstregeling tijdelijk aan

Vanaf 1 september past De Lijn de busdienstregeling in Vlaanderen tijdelijk aan. Door een personeelstekort is de vervoermaatschappij genoodzaakt om gedurende enkele maanden een aantal ritten te verschuiven, om zo de nodige versterking te kunnen bieden daar waar er nood is.

Dat heeft ook in onze regio enkele aanpassingen van de dienstverlening tot gevolg. De bijsturing zal normaal gezien tot het einde van dit jaar van kracht zijn.

Personeelstekort

De zoektocht naar nieuwe chauffeurs en technici is een aanzienlijke uitdaging, meldt De Lijn. In de regio Antwerpen is de arbeidsmarkt momenteel zeer krap. Door het personeelstekort vielen de voorbije tijd vaak ritten onvoorzien of laattijdig weg. Een betrouwbare en efficiënte dienstverlening aanbieden aan de reizigers is cruciaal voor De Lijn. Om die te garanderen, kiest De Lijn ervoor om vanaf 1 september enkele tijdelijke aanpassingen aan de dienstregeling door te voeren op een aantal buslijnen in de regio. Door te schuiven met een aantal bussen op minder drukbezette lijnen kan er een tandje worden bijgestoken op andere plekken. Zo kan de betrouwbaarheid van de dienstverlening worden gegarandeerd en weet de wachtende reiziger zich verzekerd van z’n rit. Het gaat over gemiddeld 0,75% van het aanbod in heel Vlaanderen.

Schoolritten ongewijzigd

De dienstregeling van diverse lijnen in de regio Antwerpen worden dus tijdelijk aangepast. Op bepaalde routes met een groot aanbod wordt de frequentie enigszins verlaagd – lees: enkele ritten worden geschrapt – zonder dat dit aanzienlijke problemen veroorzaakt. Drukke lijnen en schoolritten worden gevrijwaard.

Op de volgende lijnen in of langs de gemeente Wuustwezel zal de dienstregeling aangepast worden door een aantal ritten tijdelijk te schrappen:

436: Loenhout – Wuustwezel – Brecht
640: Antwerpen – Merksem – Brasschaat – Wuustwezel – Loenhout
641: Snelbus Antwerpen – E19 – Wuustwezel

Raadpleeg de routeplanner

De Lijn doet er alles aan om de hinder voor de reizigers op deze lijnen zo minimaal mogelijk te houden. Reizigers kunnen via de routeplanner in de app en op de website van De Lijn het aanbod consulteren en indien nodig alternatieve routes uitstippelen. Ondertussen blijft De Lijn volop verder inzetten op het aanwerven van bijkomende personeelsleden. Geïnteresseerden kunnen voor het jobaanbod van De Lijn terecht op de bedrijfswebsite. De Lijn verontschuldigt zich alleszins voor het ongemak, en zet alles op alles om zo snel mogelijk de aangepaste ritten te kunnen normaliseren.

Ga hier naar de routeplanner.

Bron: gemeente Wuustwezel
Foto: Pixabay

Facebook59
Twitter
Follow Me
Tweet