Laatste nieuws:
Jeugd cafe in Essen - Volksvriend - Win en Ann - Wildert - (c) Noordernieuws.be dsc_1499

Café Volksvriend opent jeugdcafé W&A

Café Volksvriend is al heel lang een begrip in Wildert. De geschiedenis gaat zelfs terug naar 1910, al werd er toen nog niet over een café gesproken: die waren er in Essen nog niet. In de toenmalige staminees dronk men jenever, een kom koffie kon je zo krijgen. Dat was de drank der gastvrijheid en mocht niet betaald worden.
c
Dat veranderde door de jaren heen en Volksvriend werd een café, dat tientallen jaren werd beheerd door de familie Debacker. Achter het café bevindt zich een zaal, tegenwoordig zaal Flora genoemd, wat vroeger de bioscoop was. Zowel bij Walter en Annet als tegenwoordig bij Wim en Ann, wordt deze zaal gebruikt voor feesten, vergaderingen en oefenruimte voor verenigingen.

café goed

“Het zaaltje lag er bekommerd bij” vertelt Wim Verdijck (48), “mijn vrouw Ann en ik besloten het een opknapbeurt te geven en er meer lokale evenementen in te laten plaatsvinden. Zoals de populaire muziek- en dansmiddag iedere laatste woensdag van de maand.”

18 Noordernieuws - Jeugd Rocket kan terecht bij W&A

Maar dat was niet het enige. Na de definitieve sluiting van café de Rocket was er eigenlijk in de omgeving niets meer te doen voor de jongeren.
“Jongeren komen hier wel in het café”, legt Wim uit, “maar het is niet echt wat zij zoeken. Onze stamgasten zijn van een andere generatie, dus zijn er weinig raakvlakken. Om vertier te vinden dat meer aansluit bij hun interesses, moeten ze toch weer een eind verder. Naar Essen of naar Kalmthout bijvoorbeeld en veel jongeren moeten dat op de fiets doen.”

zaal flora nuzaal flora nubzaal flora nuc

Wim en Ann hebben zelf kinderen en dat bracht hun op het idee om een onderkomen voor de jeugd te verzorgen.
“De zaal wordt nu zo aangepast, dat hij multifunctioneel is en gebruikt kan worden voor jeugdcafé met alle faciliteiten van dien. Denk aan een pooltafel, sjotter, crokinole, darts en nog veel meer. Natuurlijk de muziek die de jeugd graag hoort en een beamer in verband met de komende EK. Willen ze elkaar nu ontmoeten dan moeten ze niet ver gaan, wat hun veiligheid alleen maar ten goede komt! Iedere donderdag tot en met zaterdag van 19:00 tot uiterlijk 01:00 kunnen ze in hun eigen jeugdcafé terecht.”

De opening is voorzien op donderdag 24 maart om 19:00.

Lees hier de historie over Café Volksvriend
LW

Facebook118
Twitter
Follow Me
Tweet

Eén reactie

  1. Mooi initiatief Wim & An, keitof !