Laatste nieuws:
Brasschaat ruimt zwerfvuil op

Brasschaat ruimt zwerfvuil op

Met een gezamenlijke zwerfvuilactie in het park verzamelden de Brasschaatse zwerfvuilvrijwilligers gisteren, zondag 17 september, niet minder dan 36 zakken met zwerfvuil.

Brasschaat ruimt zwerfvuil op2

Schrijnend

Ook toevallige passanten konden mee aan de slag en kregen het nodige materiaal om vuil te ruimen. Nadien kregen alle vrijwillige handen nog een gratis ijsje. Kinderen konden meedoen met de workshop ‘zaadbommen maken’. “Voor onze zwerfvuilruimers is het alle dagen ‘World Cleanup Day’. Het is schrijnend hoeveel plastiek en sigarettenpeuken er nog steeds in parken en op straten te vinden zijn. Een welgemeende dank voor deze vrijwilligers!” zegt Myriam Van Honste, schepen van afvalbeleid. De Brasschaatse zwerfvuilvrijwilligers ontvangen per post nog een Brasschaatse cadeaubon als dank voor hun inzet.

Brasschaat ruimt zwerfvuil op3

Adopteer een glasbol

Een tijdje geleden kreeg Brasschaat nieuwe glasbollen. Een aantal van deze glasbollen werden getransformeerd tot unieke kunstwerken, dankzij creatieve leerlingen uit Brasschaatse lagere scholen. Helaas staat er dikwijls veel rommel rond de glasbol. Daarom zoekt de gemeente nu glasbolmeters of -peters. Een glasbolmeter of -peter controleert regelmatig de netheid rond een glasbol in de buurt. Hij of zij meldt overvolle glasbollen of gevallen van sluikstort en ruimt klein zwerfvuil rond de glasbol zelf op. Je aanmelden kan via www.igean.be/adopteer

MLH

Foto: © gemeente Brasschaat

Facebook13
Twitter
Follow Me
Tweet