Brasschaat investeert in 15 extra publieke laadpalen uitgelicht

Brasschaat investeert in 15 extra publieke laadpalen

Radio Park FM en BMW Jorssen Noord anticiperen met e-samenwerking

Hoe je het ook draait of keert, elk voertuig heeft impact op ons milieu. Om dat effect zo klein mogelijk te maken, is de investering in een elektrische wagen een meerwaarde. Studies tonen aan dat elektrische wagens momenteel de meest milieuvriendelijke optie zijn. Ze zorgen op korte termijn voor een betere luchtkwaliteit, minder CO2-uitstoot en minder geluidsoverlast.

brasschaat investeert in 15 extra publieke laadpalen 2

In het kader van duurzame oplossingen, en het gemeentelijk e-beleid, wordt het publieke laadpalennetwerk in Brasschaat de komende maanden flink uitgebreid. De gemeente kende recent een concessie toe aan ‘Blue Corner’ voor het plaatsen van vijftien extra publieke laadpunten. Een opportuniteit die ook milieubewuste lokale merken zoals ’Radio Park FM’ en ’BMW Jorssen Noord’ niet is ontgaan.

brasschaat investeert in 15 extra publieke laadpalen

‘Radio Park FM’ en ‘BMW Jorssen Noord’ slaan handen ecologisch in elkaar

‘Radio Park FM’ zag in ‘BMW Jorssen Noord’ de perfecte lokale partner en concessiehouder. Niet alleen het uitgebreide aanbod aan elektrische- en hybridewagens, maar ook de visie van ‘BMW Jorssen Noord’ matcht met die van ‘Radio Park FM’. De samenwerking gaat verder dan het leveren van dienstwagens. Ook op diverse evenementen zoals o.a. de ‘Brasschaatse Dorpsdag’ en het ‘Glazen Radiohuis’, slaan beide partners de handen in elkaar.

brasschaat investeert in 15 extra publieke laadpalen

De ecologische visie van ‘Radio Park FM’

Radio Park FM wil vanuit haar maatschappelijke functie ook een voorbeeldrol vervullen wat duurzaamheid betreft en werkt ecologische doelstellingen uit. Zo werden de zendinstallaties van beide zendersites (Brasschaat 105.6 FM en Schoten 106.3 FM) vernieuwd door de nieuwste generatie ecologische zendtoestellen, waarvan het elektriciteitsverbruik aanzienlijk lager ligt. Ook in de nieuwe studio in de Hemelhoeve te Brasschaat, die momenteel in opbouw is, wordt heel wat studiomateriaal vervangen door nieuwe toestellen die aanzienlijk minder verbruiken, minder warmte produceren en uit duurzame materialen vervaardigd zijn. De dienstwagens waarmee de reporters en redactieleden rondrijden, moesten daarnaast ook milieuvriendelijker. Omdat de gemeente Brasschaat reeds over diverse laadpalen beschikt en dit netwerk binnenkort nog flink uitbreidt (ook t.h.v. de Hemelhoeve), was de keuze voor elektrische wagens voor de hand liggend.

brasschaat investeert in 15 extra publieke laadpalen

De ecologische visie van ’BMW Jorssen Noord’:

BMW Jorssen Noord kon zich onmiddellijk vinden in de visie van Radio Park FM, een lokaal verankerd merk met een hart voor ecologie binnen een groene omgeving. Binnen de wereld van individuele mobiliteit is BMW reeds jaren een voortrekker op het vlak van CO2-vriendelijke innovaties met ’Efficient Dynamics’, ’BMW i’ en, sinds enige tijd een ruim gamma
aan, ’plug-in hybrides’. BMW i & BMW iPerformance zullen in de komende jaren een meer dominante rol spelen in ons aanbod, wat zich vandaag reeds vertaalt in de BMW 225xe, 330e, 530e en 745e, de X3 PHEV en X5 PHEV, de BMW i3 en i8. Vanaf nu zal u de nieuwsploeg van Radio Park FM dan ook tegenkomen in een opvallende rode BMW i3s of een BMW 225xe iPerformance als dienstwagen. Naast het aanbod van onze producten, is het nieuwe gebouw van Jorssen Noord een voorbeeld van ecologisch verantwoord bouwen. Met zonnepanelen op de ganse dakoppervlakte en regenwateropvang dragen wij zeker ons steentje bij.

brasschaat investeert in 15 extra publieke laadpalen

VtJ

Facebook5
Twitter
Follow Me
Tweet


Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!