Laatste nieuws:
Brasschaat helpt bijen aan voedsel

Brasschaat helpt bijen aan voedsel

Dankzij de ondersteuning van de lokale VELT-afdeling stapt de gemeente Brasschaat dit jaar mee in de voorjaarsplantactie ‘De bloem en de bij’ van ‘Zandhoven Natuurlijk’. Alle inwoners van de parkgemeente kunnen voordelig plantenpakketten aanschaffen en zo de solitaire en wilde bijen een extra duwtje in de rug geven om te overleven.

Solitaire bijen

Solitaire bijen hebben het niet makkelijk in tegenstelling tot honingbijen, die in een kolonie leven. Solitaire bijen staan er immers alleen voor: ze bouwen hun eigen nest en zoeken zelf naar voedsel. Het vinden van voedsel wordt moeilijker en moeilijker voor die diertjes. Solitaire bijen verzamelen het grootste deel van hun stuifmeel op wilde bloemen, die hier in de natuur voorkomen. Deze wilde bloemen groeien echter minder en minder in de vrije natuur. Met de verkoop van de plantenpakketten probeert de gemeente samen met VELT Brasschaat hier iets aan te doen. Er worden 30 verschillende planten en ook bloemenzaad aangeboden. De plantenpakketten bevatten biologisch geteelde inheemse planten en bloemen, gesorteerd op kleur.

Bestel je plantenpakket(ten)

Bestel je plantenpakket(ten) vóór 31 maart via de website www.zandhovennatuurlijk.be/de-bloem-en-de-bij-voorjaar-2024. Op zaterdag 20 april haal je je bestelling op tussen 9 en 12 uur op in de bloemenpluktuin Kosmos – slow flowers (De Aard 90 in Brasschaat).

Meer info op https://www.brasschaat.be/actueel/nieuws/voorjaarsplantactie-de-bloem-en-de-bij

MLH

Foto: © Freepik

Facebook12
Twitter
Follow Me
Tweet