Laatste nieuws:

Brandweer verdelgt 30 tot 40 wespennesten per dag

Een aantal weken gelden meldde Noordernieuws.be al dat we flink meer wespen mochten verwachten. Ondertussen kunnen we al spreken van een heuse wespenplaag en er zijn al heel wat mensen gestoken.

Brandweer Zone Rand heeft dit jaar al 540 nesten verwijderd!

Brandweer Zone Rand heeft er dagwerk aan. “In dezelfde periode vorig jaar hadden we zo’n 150 wespennesten, wat normaal is”, zegt de communicatiedienst van Brandweer Zone Rand, “nu zijn dat er in dezelfde periode al 540! Normaal komen we op maandag- en woensdagavond. Maar er zijn zoveel meldingen, dat we er overdag ook op af moeten. We werken met een traag werkend product waar ze niet meteen dood van gaan. Dat product nemen ze dan mee het nest in, zodat dat van binnenuit wordt vernietigd.”

Sla een wesp liever niet dood

Doodslaan kun je beter niet doen vertelt de communicatiedienst. “Als je een wesp doodslaat, scheidt hij een chemische stof af, die andere wespen alert en agressief maakt. Beter gebruik je een plantenspuit. Wespen houden niet van water en worden ze nat, dan gaan ze terug naar het nest. Maar dat verlaten ze ook weer als ze merken dat het dus niet regent.”

Hoe maak je zelf een wespenval?

“Een eenvoudige en doeltreffende wespenval kun je zelf maken. Knip een petfles door en vul het onderste deel met zoet water. Dat is water vermengd met suiker of honing, of gebruik suikerhoudende limonade. Het andere deel van de fles zet je er omgekeerd op, zodat je een soort trechter krijgt. De wespen kunnen de fles dan wel in, maar niet uit. Laat de trechter de vloeistof niet raken. Zet deze val niet te dicht bij de plek waar je zit. De wespen zullen naar de zoetigheid gaan en jou met rust laten.”

LW

Facebook40
Twitter
Follow Me
Tweet