Brabant (NL) neemt uitgebreide maatregelen in verband met Corona virus

Brabant (NL) neemt uitgebreide maatregelen in verband met Coronavirus

Omdat het Coronavirus zich heel snel verspreidt, neemt de provincie Brabant (NL) brede maatregelen om te proberen dit te beperken.

Diverse maatregelen

In verband met het virus werden al diverse maatregelen genoemd die je zelf kan nemen, zoals in je elleboog niezen of hoesten, 20 seconden je handen wassen, geen handen schudden, … Sinds afgelopen vrijdag riep de provincie Brabant al op om thuis te werken en kinderen niet naar school te laten gaan. Het is met dit snel verspreidende virus ook heel belangrijk dat medewerkers van de hulpdiensten niet ziek worden.

Matig je in je sociale contacten

Er wordt ook opgeroepen om je te matigen in je sociale contacten, zoals in het café. Wees ook terughoudend met nieuwe sociale contacten. Immers, raak jij besmet dan ben je meteen een infectiehaard voor mensen in je directe omgeving. Oudere mensen zijn kwetsbaar, als je besmet raakt en je gaat op bezoek bij oudere familieleden of vrienden, dan kan dit fataal zijn. De zorgsector staat op scherp om verdere besmettingen te voorkomen en ook het onderwijs is een kwetsbare sector. Er wordt tevens aangeraden om niet onnodig naar je huisarts te gaan.

Grote evenementen verboden

Zelf neemt Brabant een aantal maatregelen die gelden tot en met maandag 16 maart. Grote evenementen worden verboden, zoals concerten, festivals, de grote beurs in Eindhoven, Indoor Brabant, een carnavalsoptocht en het betaalde voetbal.

Foto: Pixabay

NN

Facebook59
Twitter
Follow Me
Tweet


Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!