Laatste nieuws:
Bomvol programma tijdens 10-daagse Geestelijke Gezondheid

Bomvol programma tijdens 10-daagse Geestelijke Gezondheid

Het leven gaat hard: een drukke job, een warm gezinsleven, hobby’s… Om te vermijden dat je op hol slaat, is het goed om af en toe ook wat ‘trager’ te leven. Zo blijf je mentaal sterk én ben je weerbaarder voor dagelijkse stress en emoties. Tijdens de 10-daagse Geestelijke Gezondheid van 1 tot 10 oktober 2019 staan we stil bij ontspanning en onthaasting.

Het startschot van de tiendaagse wordt gegeven met een sessie lachyoga. Lachen ligt immers mee aan de basis van een goede gezondheid. Via ademhalingstechnieken uit de yoga kan je je optimaal ontspannen.

Natuurfans kunnen optimaal genieten van een bewuste gezondheidswandeling in de heide. Wandel op je eigen ritme en doe jezelf die broodnodige portie aandacht cadeau, in harmonie met de natuur. De prachtige omgeving doet de rest. Hou je wel van wat actie in de buitenlucht? Dan kan je je veerkracht verhogen door de rebouncing-sessie mét trampolines.

Wie in de ban is van de mat, kan een open les Viniyoga meepikken. Die vorm van yoga is uiterst lief voor je lichaam: aangepaste houdingen bevorderen de flexibiliteit en kracht in je gewrichten. Of wat denk je van Yoga Nidra, een techniek waarbij je diep leert te ontspannen? Ook aan onze allerkleinsten werd trouwens gedacht met de baby- en peuteryoga. Die sessie is geschikt voor alle kinderen van 0-3 jaar.

Doe je het liever wat rustiger aan? Dan is Mindfulness misschien wel iets voor jou. Tijdens die aandachtstraining leer je bewuster leven en omgaan met gedachten en emoties. Ook aparte meditatielessen komen aan bod. Qi Gong, een meditatieve Chinese bewegingsleer en Eutonie, oefeningen die je helpen om met stress en pijn om te gaan, kan je eveneens gratis uitproberen.
Ontspan jij je volledig tijdens een voorstelling? Dan is de verwarde vertelling over de kunst van het reikhalzen van Stijn Vranken misschien wel een ideaal ontspanningsmoment voor jou.

Wil jij graag deelnemen aan een van de sessies? Je vindt een overzicht van alle activiteiten met data en uren op www.uitinvlaanderen.be.

INFO: welzijn@kalmthout.be, 03 620 22 69

Bron: gemeente Kalmthout
Foto: Pixabay

Facebook14
Twitter
Follow Me
Tweet