Laatste nieuws:
Bloemencorso Loenhout 2019

Bloemencorso Loenhout

Op zondag 8 september is het weer Bloemencorso in Loenhout! De stoet van met bloemen versierde praalwagens is het resultaat van maandenlang werk door vele vrijwilligers van de twaalf Loenhoutse buurtschappen.

Wijzigingen op het corsoterrein

De feesttent heeft vanaf dit jaar een nieuwe locatie op het grasveld tussen het Wijkhuis en Jeugdhuis De Raap aan de Brechtseweg. Het foodtruck Festival en de kermis verhuizen beide naar het Burgemeester Van Looverenplein. Onderaan in bijlage een handige plattegrond met de nieuwe locaties aangeduid. Wij zijn ervan overtuigd dat deze aanpassingen positief bijdragen aan de totale corsobeleving.

Een veilige, autoloze dorpskern op zondag 8 september

Zoals ieder jaar gaan organisatie en gemeente in samenspraak met de Politie voor een veilige, autoloze dorpskern op zondag 8 september. Om alles in goede banen te leiden, vind je onderstaand alle praktische informatie voor corsozondag. Het volledige politiereglement vind je eveneens onderaan in bijlage.

Vanaf 8.30 uur staan er op de belangrijkste invalswegen (Wuustwezelseweg, Brechtseweg, St-Lenaartseweg en Hoogstraatseweg) verkeersbegeleiders die het doorgaand verkeer omleiden om zoveel mogelijk verkeer uit de dorpskern te weren en diegenen die op bezoek komen, naar de parkings te begeleiden.

De dorpskern zal reeds vanaf 10 uur volledig afgesloten zijn voor alle verkeer. Vanaf 10 uur mogen er geen auto’s meer in of uit de dorpskern. Vanaf dat uur betaal je ook inkom als je Loenhout binnen wilt. Medewerkers van de buurtschappen kunnen een polsbandje aan de verantwoordelijke medewerker van hun buurtschap vragen. Daarmee kun je gratis het parcours betreden. Let wel op: het verleent je geen toegang met de auto!

Ben je ‘s morgens voor 10 uur op de baan? Hou er dan rekening mee dat er heel wat corsowagens op de openbare weg zullen rijden. Bovendien geldt er een volledig parkeerverbod in bijna alle straten van Loenhout. Vertel dit ook aan de bezoekende vrienden en familieleden, want een weggesleepte wagen is een domper op de feestvreugde.

Vanaf 18 uur wordt het verkeer gedeeltelijk terug doorgelaten, maar de kern van het feestgebeuren (Brechtseweg tot aan Dorensweg en Kerkblokstraat) blijft volledig verkeersvrij tot 22 uur.

Wij hopen dat iedereen een schitterende 68ste Bloemencorso mag beleven en danken je voor jouw begrip!

Meer info

www.bloemencorsoloenhout.be

Bijlage:
plattegrond_bloemencorso_2019.pdf
politiereglement_op_het_verkeer_bij_bloemencorso_08.09.2019.pdf

Bron en foto: gemeente Wuustwezel

Facebook79
Twitter
Follow Me
Tweet