Laatste nieuws:
Bloemencorso gaat door in aangepaste vorm

Bloemencorso gaat door in aangepaste vorm

Na veel overleg met lokaal bestuur, de politie en de buurtschappen, kan het Loenhoutse bloemencorso op zondag 13 september doorgaan* in aangepaste vorm. Het wordt één van de eerste evenementen na de coronazomer. Volgens voorzitter Herman Verschraegen is de wil er bij iedereen om een prachtige én veilige corso te organiseren. “Zolang het licht op groen blijft staan, gaan wij door met onze voorbereidingen.”

Corso in aangepaste vorm

Vanzelfsprekend zal de corona-editie van Loenhoutse bloemencorso anders zijn. Dit jaar zijn er geen praalwagens in de grootste categorie. Er wordt gereden zonder jurering. De corso zal voornamelijk uitrijden voor de Loenhoutenaren zelf en niet voor de wedstrijd. Publiek is welkom. Doordat het evenement in de open lucht plaats vindt, is het besmettingsgevaar klein – zolang iedereen de nodige afstand respecteert.

Bouw thuis je eigen bloemenwagen

Het organiseren van de grootste bloemencorso van België vergt vele maanden voorbereiding. Maar het bloemencorso is een zeer sociale happening, waarbij het hele dorp betrokken is. Daarom mag iedereen die zin en ambitie heeft dit jaar meerijden in de stoet. Je kan thuis zelf een wagen(tje) bouwen. De organisatie hoopt op een kleurrijke stoet met een overvloed aan zelfgebouwde jeugd- en kinderwagens.

De 12 buurtschappen zijn gewend om hun praalwagens tijdens de zomermaanden te bouwen. Nu veel mensen kiezen voor een staycation, zijn er genoeg helpende handen om de wagens in elkaar te zetten.

*Indien de situatie in ons land zou verslechteren, is het mogelijk dat het evenement alsnog wordt geannuleerd.

Bron: gemeente Wuustwezel
Foto: Pixabay

Facebook41
Twitter
Follow Me
Tweet