Laatste nieuws:
Applaus voor fietsers op Wereldfietsdag

Applaus voor fietsers op Wereldfietsdag

Op maandag 3 juni is het Wereldfietsdag. Tijdens de ochtendspits zetten de Fietsersbond in Vlaanderen en de GRACQ in Brussel en Wallonië de fietsers in het zonnetje met een groots applaus.

In onze regio zijn er ludieke acties in o.a Kapellen, Kalmthout en Brasschaat. De fietsende pendelaars en scholieren krijgen een warm onthaal langs de weg. Dat is voor de Fietsersbond hét moment om fietsers aan te moedigen en te belonen voor hun keuze voor een gezonde, slimme en milieuvriendelijke manier van verplaatsen.

Waarom Wereldfietsdag?

• Om fietsers te feliciteren: zij kiezen voor het slimste en gezondste vervoermiddel.
• Om fietsers te bedanken: zij dragen bij aan een betere leefkwaliteit.
• Om fietsers aan te moedigen: blijf zo doorgaan!
• Om automobilisten te inspireren: er zijn alternatieven.
• Om beleidsmakers te laten zien: veilige fietsinfrastructuur werkt!

Applaus voor fietsers op Wereldfietsdag 2

Applausteams actief

Langs de drukste fietsroutes zullen enthousiaste applaus-teams staan, die de fietsers met een luid applaus aanmoedigen. Dit kleine gebaar zorgt voor grote glimlachen en geeft een positieve boost aan de fietscultuur. Over het hele land zullen meer dan 150 applausteams de fietsers aanmoedigen.

In Kapellen worden de fietsers opgewacht door het applausteam van het gemeentebestuur en de Fietsersbond aan het station tussen 7.30 en en 8.30 uur. In Brasschaat worden de kinderen van Mater Dei Driehoek aan de schoolpoort aan de Heislag opgewacht door een applausteam. Heder de Kade aan de Missiehuislei in Kalmthout, waar mensen met een motorische en mentale beperking worden opgevangen, organiseert het fietsteam doorlopend fietsactiviteiten voor de residenten en het personeel.

De Fietsersbond hoop van deze Wereldfietsdag een onvergetelijke ervaring voor elke fietser te maken.

Meer info: www.fietsersbond.be/applausdag

MLH

Foto: © Fietsersbond

Facebook18
Twitter
Follow Me
Tweet