Laatste nieuws:
Dienstverlening Zorgpunt Grens wordt uitgebreid

Dienstverlening Zorgpunt Grens wordt uitgebreid

De komende maanden wordt er hard gewerkt om na de zomer de dienstverlening in Zorgpunt Grens uit te breiden. Alles wordt technisch in gereedheid gebracht voor een röntgentoestel en de ambulancedienst wordt nog professioneler.

Röntgentoestel

Samen met AZ Klina zal de gemeente voor een röntgentoestel zorgen. Voor heel wat Essenaren betekent dit een grote tijdsbesparing: een dik half uur rijden naar Brasschaat tegenover een foto laten maken in eigen dorp. We verwachten dit najaar het toestel in gebruik te nemen.

Een sterkere ambulance dankzij PIT

PIT staat voor paramedisch interventieteam en is een hulpmiddel in de zorgketen buiten het ziekenhuis. Het houdt het midden tussen een ambulance en een MUG. De huidige ambulance wordt bemand door twee hulpverleners-ambulanciers. Een PIT bestaat uit een hulpverlener-ambulancier en een verpleegkundige, die intensieve zorgen en dringende geneeskundige hulpverlening kan toedienen. Met andere woorden, de medische dienstverlening wordt nog beter.

Huis van het Kind

De komende maanden wordt er hard gewerkt om de lokalen in het Zorgpunt klaar te maken voor de komst van het Huis van het Kind. Een nieuwe laag verf, een wachtruimte, … Aan het begin van het nieuwe schooljaar opent het Huis van het Kind effectief de deuren. Je kan er terecht voor opvoedingsondersteuning, hulp bij kinderopvang, een eerstelijnspsycholoog en gratis workshops. Meer info vind je op www.huisvanhetkindessen.be.

Het Zorgpunt Grens, in samenwerking met AZ Klina, is een plaats waar je als patiënt terecht kan voor verschillende zorgen, die normaal doorgaan in het ziekenhuis. Met het zorgpunt brengen we deze diensten dichterbij.

We houden je op de hoogte zodra deze nieuwe initiatieven concreet zijn.

Bron en foto: gemeente Essen

Facebook52
Twitter
Follow Me
Tweet