Laatste nieuws:
Oude Galgenstraat afgesloten vanaf 4 augustus

Antwerpsesteenweg – 1 rijstrook afgesloten

Tussen woensdag 1 juli en vrijdag 3 juli zal de firma Verbruggen het fietspad definitief herstellen t.h.v. Antwerpsesteenweg 159-167. Daar was eerder dit jaar een rioolbreuk.
Voor deze werken zal het fietspad en de parkeerstrook worden afgesloten tussen Antwerpsesteenweg nummer 159 en nummer 167.

De rijstrook richting centrum wordt tijdens de werken ingericht als doorgang voor voetgangers en fietsers. Ter hoogte van de werfzone worden er verkeerslichten geplaatst: zo kan het verkeer in beide richtingen beurtelings passeren.

Ook het zebrapad in de werfzone wordt tijdens de werken afgesloten. In de werfzone oversteken mag, maar er is geen voorrang voor voetgangers.

Bereikbaarheid Administratief Centrum

Het Administratief Centrum blijft steeds bereikbaar maar valt wel binnen de werfzone. Daarom zal er:
-aan de uitrit een verkeerslicht voorzien worden. Gelieve bij het verlaten van de parking steeds rekening te houden met het verkeer op de hoofdbaan.
-bij het verlaten van de parking BKO en de Academie voor Muziek en Woord moet het verkeer verplicht rechtsaf (dat is sowieso het geval bij het verlaten van het Administratief Centrum). Verkeer richting centrum kan via de rotonde aan het Klein Heiken omkeren.

De Lijn

Aangezien de werken plaatsvinden ter hoogte van de bushalte aan het Administratief Centrum zullen de bussen van De Lijn deze halte in beide richtingen tijdelijk niet bedienen. Er zal een tijdelijke halte voorzien worden in beide richtingen ter hoogte van Antwerpsesteenweg 205.

Na de werken is er nog een uithardingsperiode voor het beton voorzien. Er is dan enkel nog een parkeerverbod van toepassing. De Lijn zal de bushalte Administratief Centrum terug bedienen maar richting centrum zal de bus halt houden op de rijbaan.

Bron: gemeente Kapellen
Foto: Pxhere

Facebook6
Twitter
Follow Me
Tweet