Laatste nieuws:
500 nestkastjes maken Essen, wij kunnen dat!

500 nestkastjes maken? Essen, wij kunnen dat!

Help de natuur een handje, terwijl je in je kot zit. Dat kan je doen door nestkastjes te maken. Tegelijkertijd help je de processierups tegen te houden.

De laatste jaren zijn processierupsen ook in Essen een echte plaag. Kool- en pimpelmezen zijn de natuurlijke vijand van deze harige beestjes. De gemeente hing dit jaar al heel wat nestkastjes op. Maar jij kan helpen door mee nestkastjes te maken!

Veel Essenaren hebben ergens in hun kot meer dan waarschijnlijk enkele onbehandelde planken of een stuk multiplex liggen (geen vezelplaten!).

Als 2,5% van onze inwoners een nestkastje maakt én ophangt in zijn of haar tuin, dan betekent dit dat we met zijn allen samen een 500-tal bijkomende mezenkastjes ophangen! Het is een nuttige activiteit waarvoor je niet uit je kot hoeft te komen.

Wat heb je nodig voor een mezenkast?

-een stuk hout of multiplex
-spijkers of schroeven
-een houtboor van 3 of 4 mm en een klokboor van 28 mm voor het boren van de vliegopening (of anders in meerdere keren uit te boren met een kleinere houtboor en nadien het boorgat fijn schuren)
-het instructieplan kan je onderaan dit artikel downloaden

Is je nestkastje klaar? Post er dan een foto van met de hashtag #500nestkastjesEssen. Zo kan je anderen inspireren. Stuur ons de foto door via info@essen.be.

Meer info, meer plannen voor kastjes en meer inspiratie?

http://vogelbescherming.be/informatiecentrum/een-tuin-voor-wilde-dieren/nestkasten-voor-vogels/bouwplannen-voor-nestkasten

Bron: gemeente Esse
Foto: Pixabay

Facebook183
Twitter
Follow Me
Tweet