Laatste nieuws:
Moderne kantoorinrichting

Zo zorg je voor een moderne kantoorinrichting

Toe aan een nieuwe kantoorinrichting? Een moderne kantoorinrichting kan nu net hetgeen zijn wat jouw kantoor nodig heeft. Het is stijlvol, luchting en verfrissend, en eenvoudig voor elkaar te krijgen met deze tips. Lees dus gauw verder!

Bureau

Een kantoor zonder bureau is als een auto zonder brandstof; het bestaat, maar je hebt er vrijwel niks aan. In een modern kantoor is een stijlvol en praktisch bureau onmisbaar. Een modern bureau oogt vaak licht (dit hoeft het echter niet zo te zijn) en goed afgewerkt. De materialen kunnen verschillen van eikenhout tot metaal. Hetzelfde geldt voor de kleur. De nadruk ligt vooral op de strakke en efficiënte look van het bureau. Wat je vaak voorbij ziet komen bij een moderne kantoorinrichting is een verstelbare bureautafel met een multifunctionele bureaustoel. Je kunt hierbij zowel het bureau als de stoel afstemmen op jouw zithoogte en behoefte aan rugleuning.

Verlichting

Een belangrijk kenmerk van een modern kantoor is de openheid en transparantie door de verlichting. Dit kan door middel van goede moderne hanglampen, wandlampen of een plafondspot. Daarnaast kun je glazen scheidingswanden installeren om de kantoorruimte veel opener en transparanter te houden. Het kan ook zeker handig zijn om lichte kleuren te gebruiken voor bijvoorbeeld het meubilair, wat ook voor een lichte uitstraling zorgt.

Decoratie

De mogelijkheden voor moderne kantoor decoraties zijn eindeloos. Je kunt stijlvolle maar simpele vazen plaatsen met een mooi droogboeket. Of zet een grote levendige plant in de openbare ruimte, zoals de Strelitzia Augusta. Dit is een ontzettend mooie plant die goed past in kantoren. Decoratieve letters voor aan de muur zie je ook vaak in moderne en hippe kantoren. Soms geven deze zelfs licht of bevatten ze velle neon kleuren.

Apparatuur

En als laatste maar zeker niet als minste, hoort bij een modern kantoor uiteraard ook modern apparatuur. Het heeft weinig zin om je gehele kantoorinrichting te moderniseren, behalve de middelen waar je daadwerkelijk mee bezig bent. Zorg er dus ook voor dat je up-to-date bent met het apparatuur op kantoor. Omdat hybride vergaderingen steeds vaker voor komen, bevatten veel vergaderruimtes nu ook een tv scherm. Een kantine of pauzeruimte kan op veel kantoren ook een nieuw koffiezetapparaat of magnetron gebruiken en hetzelfde geldt voor printers.