Laatste nieuws:
Zo houd je spinnen buiten!

Zo houd je spinnen buiten!

Arachnofobie, zoals dat geleerd heet. Of een fobie voor spinnen. Het is iets waar naar verluidt de helft van de vrouwen en een tiende van de mannen mee kampt. En ondanks dat spinnen in België niet gevaarlijk zijn, meer schrik hebben van ons dan wij van hen én het best nuttige diertjes zijn… zien we ze liever niet in huis.

Een proper huis zorgt voor een minder interessante habitat. Door regelmatig je woning te onderwerpen aan een stevige poetsbeurt, kom je al een heel eind. Weet dat spinnen zich graag nestelen in hoekjes -waar het stof zich eveneens ophoopt- en je dus best regelmatig met de stoffer langsgaat. Vandaar 5 natuurlijke tips om spinnen buiten te houden!

1. Pepermunt

Een olie op basis van pepermunt. Er is een reden waarom we dit afweermiddel al eerste vermelden. Spinnen haten namelijk de geur van munt, waar wij als mens net van genieten. Onderzoekers hebben in ieder geval bewezen dat munt fungeert als een natuurlijk insecticide die spinnen -en andere insecten- afstoot. Gebruik de olie op katoenballetjes en leg ze op strategische plekjes zoals spleten, scheurtjes, onder kasten en aan deuren- om spinnen buiten te houden. Naast pepermunt heeft ook witte azijn -dat je voor duizend-en-een keukentrucjes kan gebruiken- eenzelfde afstotende werking op spinnen. Meng eenzelfde hoeveelheid azijn met water in een spuitfles en spuit op strategische plekjes en in spinnenwebben om de kriebelende gasten te verdrijven. Het azijnzuurgehalte, waar spinnen niet tegen kunnen, doet zijn werk. Goed schudden voor gebruik en wekelijks herhalen is de boodschap!

2. Citrus

Geuren zullen de bovenhand nemen in dit artikel. Ben je geen fan van pepermunt en is witte azijn toch niet je meest favoriete geur? Weet dan dat spinnen evengoed weglopen van citrusvruchten zoals sinaasappels. Pel de sinaasappels -of andere citrusvruchten- en bewaar ze in een potje waar je nadien kokend water over giet. Laat een nachtje weken en plet ‘s ochtends de stukjes om nog meer citrusvocht te verkrijgen. Verwijder de overgebleven stukjes met een zeef en giet het bekomen vocht in een spuitfles. Opnieuw goed schudden voor gebruik en rondspuiten maar! Spinnen blijven weg en jouw woning ruikt geweldig!

3. Kruiden

Ook kruiden zorgen voor een natuurlijk afweersysteem voor spinnen. Een van de gemakkelijkste kruiden om spinnen buiten te houden is kurkuma. Maak een kleine pasta door twee eetlepels kurkuma te mengen met water. Plak een beetje pasta op katoenballetjes en leg ze opnieuw op plaatsen waar spinnen kunnen binnenkomen. Wat ook werkt is door op diezelfde plekjes een beetje kaneelpoeder te strooien. Nog zo’n natuurlijk kruid waar spinnen niet tegen kunnen!

4. Planten

Twee voordelen! Je kan je huis opfleuren met de leukste planten én je houdt spinnen buiten! In huis zouden Eucalyptusplanten een afstotend effect hebben voor spinnen. Ideaal dus, want zo’n Eucalyptus ziet er ook nog goed uit! Geen fan van zoveel planten in huis? Je kan Eucalyptus en het fris ruikende lavendel ook planten rondom je huis, of dicht bij deuren en ramen. Kortom, waar spinnen het huis kunnen betreden.

5. Neem een kat

Wie geen zin heeft om alle huis-, tuin- en keukenmiddeltjes te proberen en ook nog eens een ware dierenvriend is, kan het proberen met een kat! Ik heb een kat die niet omkijkt naar spinnen, maar als jouw kat geen luie donder is, dan is het de ideale spinnenvanger! ?

Wat zou jij doen om spinnen buiten te houden? Laat je tips achter in de reacties!

Bron: Zimmo.be
Foto: Pixabay

Facebook79
Twitter
Follow Me
Tweet