Laatste nieuws:
Wordt Amber Wilmsen de nieuwe Miss Exclusive?

Wordt Amber Wilmsen de nieuwe Miss Exclusive?

Miss Exclusive is, ondanks dat het minder bekend is, de grootste Miss verkiezing van België. Deze werd 9 jaar geleden voor het eerst georganiseerd en is ondertussen groter dan de Miss België verkiezing.

Bij Miss Exclusive staan karakter, levensvisie, levensdoel en inhoud van de deelneemsters voorop. Natuurlijk draait het ook hier om uiterlijk, maar niet zo sterk als bij de Miss België verkiezing. Anders is ook dat alle maten mee kunnen doen, immers, met een maatje meer kun je er ook fantastisch uitzien! 600 potentiële kandidates hadden zich voor de Miss Exclusive verkiezing van 2019 ingeschreven, waar 150 castings uit voortkwamen. Uiteindelijk zijn er 20 kandidaten overgebleven, maar die kwamen niet allemaal uit de inschrijvingen…

De organisatie benaderde Amber

Amber Wilmsen (19) had zich niet ingeschreven. Het was andersom: de organisatie benaderde haar, nadat ze foto’s van haar hadden gezien op Instagram. “Ze gaan namelijk altijd op zoek naar meisjes die zich niet in durven schrijven.” vertelt Amber, “Daarom zijn ze op Instagram gaan zoeken. Daar vonden ze nog een paar geschikte kandidaten die ze hebben benaderd en daar was ik er één van.”

Hielden ze me voor de gek?

“Ze stuurden me via Instagram een berichtje en ik dacht eerst dat ik voor de gek werd gehouden: zoiets groots komt bij mij? Ik twijfelde of het geen fake was en of het niet alleen om geld draaide. Maar na een gesprek met de organisatie in Brussel heb ik besloten mee te doen.”

Proefperiode

“Je krijgt een proefperiode waarin je sponsors gaat zoeken en je snoep moet verkopen voor het goede doel dat zij hebben gekozen: Vrienden der Blinden. Dit is om je doorzettingsvermogen te beoordelen. Je proefperiode is 2 weken, daarna wordt het officieel gemaakt. Bij mij was dat al na 1 week. Ook na je proefperiode gaat de verkoop van snoep door en er wordt een minimum gesteld aan wat je moet verkopen. Elke zondag is er een teambuildingdag voor alle kandidaten om de onderlinge band te versterken en samen plezier te maken.”

Opleiding orthopedagogie

“Op dit moment werk ik voor 2 kledingzaken om op foto’s kleding uit hun collectie te showen. Ik vind het modellenwerk erg leuk en zou dat naast mijn studie, en later naast mijn werk, erbij willen doen. Ik ben afgestudeerd in kunst en volg nu een opleiding orthopedagogie.”

Positieve ervaring

“Deze wedstrijd is voor mij een toffe, positieve ervaring waar ik veel van leer. Natuurlijk hoop ik dat ik de felbegeerde kroon win, want daar doe je het voor. De concurrentie is groot en vergt veel van je. Heb je een dag dat je je wat minder goed voelt, dan begeleidt de organisatie je en helpt je er doorheen. De verkiezing zal op 26 januari zijn in het casino van Knokke en wordt uitgezonden op Stories TV.”

Je kan Ambers avontuur volgen via facebook of Instagram. Maar je kan ook op haar stemmen, hoe meer stemmen hoe beter! SMS ME 3 naar 6045. Kleine moeite, enorm resultaat!

Op de grote foto: Amber met de huidige miss Lauralynn Vermeersch

Foto’s: Miss Exclusive, Netty Oliha, Hilde Hontelé

LW

Facebook112
Twitter
Follow Me
Tweet