Woning per direct gesloten vanwege drugslaboratorium

Woning per direct gesloten vanwege drugslaboratorium

Burgemeester Jacques Niederer sluit per direct de woning aan de Voorstraat waar gisteren (dinsdag 12 maart 2019) een drugslaboratorium werd aangetroffen. Deze sluiting duurt negen maanden.

De drugssquad kwam gisteren in actie nadat een oplettende getuige een verdachte situatie meldde. Nader onderzoek leidde naar een schuur waarin een XTC-laboratorium werd aangetroffen. In een aanbouw van het huis vond een ander deel van het productieproces plaats. Drie bewoners van het bewuste huis werden gearresteerd. In het drugslaboratorium stonden diverse gevaarlijke stoffen opgeslagen. Gezien het mogelijke brand- en ontploffingsgevaar werd de brandweer ingeschakeld. Dit was een voorzorgsmaatregel en om metingen te doen.

Melden is belangrijk!

Burgemeester Jacques Niederer zegt in een reactie: “Net als de omwonenden, ben ik erg geschrokken. Daarnaast ben ik boos over dit hoogst onverantwoordelijke gedrag. Een drugslaboratorium midden in een woonwijk. Je moet er niet aan denken als daar iets fout was gegaan. Ik sluit de woning met onmiddellijke ingang. Dat doe ik om duidelijk te maken dat we in de gemeente Roosendaal streng optreden tegen drugsoverlast. Zeker als daarbij gevaarlijke risico’s voor omwonenden ontstaan. De sluiting gaat per direct in en duurt negen maanden. Verder spreek ik mijn waardering uit voor het optreden van de getuige. Door die melding kwam deze zaak aan het rollen.”

Bron en foto: gemeente Roosendaal

Facebook27
Twitter
Follow Me
Tweet


Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!