Laatste nieuws:
Drugslab midden in woonwijk

Drugslab midden in woonwijk

Dankzij een alerte burger heeft de politie aan de Voorstraat een drugslab op kunnen rollen. De drie bewoners van het pand zijn aangehouden. Opvallend detail: het lab lag naast een speeltuin.

De politie werd op dinsdagmiddag 12 maart rond 13.00 uur gebeld met de melding van een verdachte situatie bij een woning. Verschillende lieden zouden bij een vrachtwagentje spullen aan het in- of uitladen zijn. Toen agenten ter plaatse kwamen sloegen een aantal mensen die op het perceel aanwezig waren op de vlucht. De drie bewoners konden worden aangehouden. In de schuur bleek een XTC-lab te zitten. Daarop is de situatie bevroren en werden specialisten van de politie opgeroepen om het lab te onderzoeken en te ontmantelen.

XTC

Uit eerste onderzoek blijkt dat er in het lab MDMA/ XTC werd gemaakt. Opvallend is dat in dit lab het totale productieproces plaats vond. In andere labs die de politie aantreft vind vaak slechts een deel van de productie plaats. In het lab stonden onder andere flessen met waterstof, een ontzettend brandbare en explosieve stof. In een drugslab wordt ook gewerkt met vluchtige stoffen, die ook voor een grote gevaarsetting zorgen. Zeker in een drukke, dichtbevolkte woonwijk.

Aanhoudingen en onderzoek

De bewoners, een vrouw van 52 en twee mannen (22 en 54 jaar oud) zijn aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek. De woning is door rechercheurs onder leiding van de rechter-commissaris doorzocht. Ook een drietal voertuigen in de straat werden onderzocht. De recherche doet verder onderzoek naar de zaak. Van de zaak wordt een bestuurlijke rapportage opgemaakt. Die gaat naar de burgemeester, die dan mogelijk de woning kan sluiten.

Bron: Politie.nl
Foto: Pixabay

Facebook52
Twitter
Follow Me
Tweet