Laatste nieuws:
Wegenwerken Bredabaan - Omleiding voor De Lijn

Wegenwerken Bredabaan – Omleiding voor De Lijn

Het Agentschap voor Wegen en Verkeer (AWV) voert momenteel werken uit op de Bredabaan in Wuustwezel-centrum van Aldi tot einde dorpskern richting Gooreind. Het lokaal bestuur kreeg de voorbije dagen heel wat vragen over de voorziene omleidingen. Met onderstaande info hopen ze die onduidelijkheid te kunnen wegnemen.

Wegomlegging voor het autoverkeer

Het autoverkeer krijgt van 6 november tot het einde van de werken (tot en met 15 november) een lokale wegomlegging. Richting Wuustwezel volgen de auto’s een omleiding langs Beersgat en Schutsdijk. Het verkeer richting Brasschaat rijdt om langs Brekelen , Brekelsebeemdenweg, Bremstraat en Lange Laarweg.
Zwaar verkeer (+3,5t) tussen Brasschaat en Wuustwezel volgt een omleiding op grotere afstand via N1 – N133 – E19 – N117 – N1.

Wegomlegging voor De Lijn

Tot 13 november
Voor de bussen van De Lijn is de voorziene wegomlegging technisch niet mogelijk. Met AWV werd afgesproken dat de bussen van De Lijn tot het moment van asfalteren (dus tot 13 november) de werken kunnen passeren vóór 08:30 en na 16:00. Dit betekent vooral een oplossing voor de schoolgaande jeugd die s’morgens en s’avonds het vertrouwde traject kunnen nemen tot 13 november.

Van 08:30 tot 16:00 zullen de bussen van De Lijn een omleiding volgen vanaf kruispunt Maria-ter-Heide via Brasschaatsebaan, Miksebaan en Kampweg naar Wuustwezel-centrum en omgekeerd. Op deze uren worden verschillende haltes niet bediend: Kouterstraat, Beersgat, Martendijk, Klooster, Verellenlaan, Bosduinstraat, Kochdreef, Gooreind-Dorp, Koersdreef, De Vennekens en Struikenlaan. Vervanghaltes komen er in De Gasthuishoeve (Wuustwezel) en De Burletheide (Brasschaat).

Na 13 november
Van 13 november tot en met 15 november wordt de Bredabaan geasfalteerd. Er is dan gedurende de ganse dag geen busverkeer mogelijk op de Bredabaan. Bussen van De Lijn volgen die dagen gedurende de gehele dag de bovenstaande omleiding vanaf kruispunt Maria-ter-Heide naar Wuustwezel-centrum en omgekeerd.

Fietsers en voetgangers

Fietsers en voetgangers kunnen de werken altijd passeren via het voet- en fietspad aan de zuidzijde (kant richting Wuustwezel). Het fietspad wordt daar tijdelijk een tweerichtingsfietspad gemaakt.

Meer info
conducteur Wuustwezel – 03 690 46 32 – conducteur.ow@wuustwezel.be

Bron: gemeente Wuustwezel
Foto: Pxhere

Facebook72
Twitter
Follow Me
Tweet