Laatste nieuws:
Vredesbeelden van Jorg Van Daele veroveren de wereld

Vredesbeelden van Jorg Van Daele veroveren de wereld

20ste Sculpture for Peace komt in Hollywood

De Kalmthoutse beeldhouwer Jorg Van Daele is net terug uit Zimbabwe. Nu komt hij even op adem tijdens de achtste tentoonstelling in zijn eigen galerij New Jorg Gallery in Nieuwmoer (Kalmthout) om dan eind mei te vertrekken naar Hollywood. “Een prachtige bestemming om mijn twintigste ‘Sculpture For Peace’ te bouwen”, klinkt Jorg Van Daele enthousiast.

Joshua Tree National Park

“Ik ben uitgenodigd om een beeld te maken voor de Hollywood Sculpture Garden. Lokale beeldhouwers stellen mij een deel van hun ateliers ter beschikking, vlakbij Palm Springs. De monumentale steen, van ongeveer 4 kubieke meter, komt uit het plaatselijke Joshua Tree Park. Ik zal die steen ombijtelen tot een vleugel voor de vrede. Als het beeld klaar is, transporteren we het naar de Hollywood Sculpture Garden, waar het permanent blijft staan. Een schitterende plek om mijn twintigste beeld van mijn wereldtoer ‘Sculptures For Peace’ te plaatsen.”

Vredesbeelden van Jorg Van Daele veroveren de wereld
Balance for Peace
Van Egypte tot Hollywood

“Voor mij begon 2019 in Aswan (Egypte) waar ik ‘Dance For Peace’ maakte uit graniet. Een onvergetelijke ervaring aan de oevers van de Nijl. Nu staat mijn beeld in het stadscentrum van Aswan. Na Egypte reisde ik naar Zimbabwe. Ik logeerde in een gezin met 18 kinderen, waarvan er 11 beeldhouwer zijn”, lacht Jorg Van Daele. “In Harare, de hoofdstad van Zimbabwe, maakte ik in plaatselijke springstone het beeld ‘Balance for Peace’. Dat beeld stelt de vijf werelddelen voor die balanceren voor de vrede in de wereld. De burgemeester van Harare huldigde mijn beeld plechtig in en nu staat het voor het stadhuis van de hoofdstad. Daarmee haalde ik ook de nationale krant ‘de Herald’ in Zimbabwe.”

Rijke ervaringen

“Samen met mijn werkreizen naar Indië, Bolivië en Iran reken ik Zimbabwe toch tot de meest rijke ervaringen die ik tot nu mocht meemaken. De interactie met de plaatselijke bevolking en even hun cultuur mee beleven, is fantastisch. Hun gastvrijheid is zelden gezien. Ik ben er nu al zeker van dat ook de 20ste trip bijzonder zal worden, maar tegelijkertijd hoop ik dat er nog veel mogen volgen.”

Vredesbeelden van Jorg Van Daele veroveren de wereld
Zimbabwe with Major of Harare
Eigen expo

“Tussen alle reizen door tracht ik enkele keren per jaar een expo te doen met bevriende internationale kunstenaars in mijn eigen New Jorg Gallery. Op 28 april openen we de achtste tentoonstelling bij ons in de Spreeuwstraat 6 in Kalmthout. Op 2,3,4,5 en 9,10,11 en 12 mei is er van 13u tot 17u werk te bewonderen van Florence Hofmann (Luxemburg), Klemen Brun (Slovenië), Marinela Asavoaie (Roemenië) en van Dirk Caluwaerts (België) en mezelf”, geeft Jorg Van Daele nog mee.

Meer info: www.jorgvandaele.bewww.newjorggallery.be

Stijn By Me

Facebook29
Twitter
Follow Me
Tweet