Laatste nieuws:
Kunstenaar Jorg Van Daele - Culturele tentoonstelling - (c) Noordernieuws.be 2021 - HDB_3470q
Jorg bij de beeldhouwwerken 'Brains for Peace'

Vijfde culturele tentoonstelling Jorg Van Daele sinds begin coronapandemie

In de afgelopen vijf jaar organiseerde Jorg Van Daele veertien tentoonstellingen. Zondag 25 april opent Jorg Van Daele de vijfde culturele tentoonstelling sinds het begin van de coronapandemie.

Kunstenaar Jorg Van Daele - Culturele tentoonstelling - (c) Noordernieuws.be 2021 - HDB_3457s

Internationale culturele tentoonstelling

“Kunst en cultuur is voor veel mensen belangrijk”, zegt beeldhouwer Jorg Van Daele uit Kalmthout. “Om de mensen toch de mogelijkheid te geven te genieten van een culturele tentoonstelling, gaat morgen een nieuwe expositie van start. Zes artiesten uit Syrië (Rasha Deeb), India (Renubala Kashyap Rajput), België (Jorg Van Daele en Manu De Mey), Oekraïne (Serhiy Savchenko), Italië (Selene Frosini) en Slovakije (Katarina Balunova) hebben hier prachtige bijdragen voor geleverd. Selene Frosini en ik zijn de enige beeldhouwers, de andere deelnemers schilderen. Selene Frosini zal voor Essen een beeldhouwwerk maken. Dat doet hij op het terrein van het Karrenmuseum in de periode van 5 – 20 juni. Naderhand zal dit beeld bij de Oude Pastorij geplaatst worden.”

Kunstenaar Jorg Van Daele - Culturele tentoonstelling - (c) Noordernieuws.be 2021 - HDB_3462s

Manu De Mey

“Manu De Mey is een jeugdvriend van me die, behept met de schildersmicrobe, sinds drie jaar schildert. Heel zijn familie schildert en zijn moeder en tante, Lilian en Heidi Adcock, zijn zeer bekend. Serhiy Savchenko uit Oekraïne woont in Gdansk, Polen, en heeft zijn eigen galerie. Ik ontmoette hem op een symposium in Duitsland, waar ik met hem heb samengewerkt. Ik wilde een internationaal gezelschap samenstellen. Echter, buiten Manu en ik zullen ze door de coronamaatregelen niet fysiek aanwezig kunnen zijn.”

Kunstenaar Jorg Van Daele - Culturele tentoonstelling - (c) Noordernieuws.be 2021 - HDB_3463s

Ward Zwart

“Twee speciale kunstwerken zijn opgedragen aan Ward Zwart, een cartoon- en striptekenaar, die wereldwijd voor alle grote dagbladen heeft gewerkt. Ik heb veel respect voor wat hij heeft gedaan. Helaas is hij vorig jaar op 35-jarige leeftijd overleden. Postuum werd zijn boek ‘Ik kom van ver, maar blijf niet lang’ uitgegeven. Speciaal voor hem maakte ik een beeldhouwwerk uit steen met 35 verschillende gebeeldhouwde structuren. 35 delen, symbool voor de 35 jaar die hij heeft mogen leven.”

Jorg Van Daele organiseert vijfde culturele tentoonstelling tijdens corona2

Deze expositie met prachtige werken is van 25 april tot en met 9 mei, elke donderdag tot en met zondag te bezichtigen van 13:00-17:00. Andere dagen zijn mogelijk op afspraak via telefoonnummer +32.479.51.90.71

Jorg Van Daele organiseert vijfde culturele tentoonstelling tijdens corona

Waar: Spreeuwstraat 6, 2920 Kalmthout
www.newjorggallery.be
Facebook
Instagram

NN

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook183
Twitter
Follow Me
Tweet