Laatste nieuws:
Vijf tips voor een gezonde tuin

Vijf tips voor een gezonde tuin

In je tuin kan je heel wat acties ondernemen om de natuur te helpen. Begin alvast met deze vijf vuistregels voor een gezonde en natuurlijke tuin. Ga daarna aan de slag met kleine en grote acties om meer leven in je tuin te toveren.

Plant inheemse planten: Globalisering zorgde voor de verspreiding van verschillende uitheemse ‘invasieve exoten’. Deze concurreren de oorspronkelijke soorten weg en zorgen voor verlies aan biodiversiteit. Plant daarom enkel inheemse planten.

Gebruik geen pesticiden of meststoffen: Er zijn genoeg alternatieven voor pesticiden. Zo zijn er planten die slakken afstoten. Of planten die insecten aantrekken die dan weer storende insecten opeten. Meststoffen heb je niet nodig als je de juiste planten voor je tuin uitkiest.

Plant nectarplanten: Nectarplanten trekken vlinders en bijen aan en zorgen meestal voor een vrolijk kleuren- en geurenfestijn in de lente en zomer!

Zorg voor nestgelegenheid voor vogels en insecten: Geef vogels en insecten de kans om ook van je tuin mee te genieten. Plant bijvoorbeeld een haag aan, laat dood hout in je tuin liggen of creëer een humuslaag in je tuin. Vogels en insecten trekken dan weer andere diersoorten aan!

Zorg voor ruige hoekjes: Niets doen is goed doen. Verwilderde hoekjes zijn vaak een paradijs voor allerlei soorten planten en dieren. Laat de natuur hier gewoon zijn gang gaan, en je zal zien dat het zal bruisen van leven!

Bron: Natuurpunt.be
Foto: Pixabay

Facebook30
Twitter
Follow Me
Tweet