Laatste nieuws:
Vernieuwing wegdek Antwerpsesteenweg

Vernieuwing wegdek Antwerpsesteenweg

Het Agentschap Wegen & Verkeer (AWV) vernieuwt in de eerste week van de paasvakantie (8-12 april) het asfalt van de Antwerpsesteenweg.

De rijweg van de Antwerpsesteenweg wordt vernieuwd tussen het kruispunt aan de Delhaize (F. Verbraekenlei) en de tunnel onder de spoorweg. In de tunnel worden ook de voegen in het wegdek vernieuwd en reinigt AWV de tunnelwanden.

Om de hinder tot een minimum te beperken, vinden de werken plaats in de vakantieperiode. Bovendien worden ze opgedeeld in twee fases:
-fase 1: 8, 9 en 10 april – tussen de Delhaize en de rotonde aan het Klein Heiken
Het verkeer wordt in beide richtingen omgeleid via Klein Heiken- Leugenberg-Kloosterstraat- Veltwijcklaan.
-fase 2: 11 en 12 april -t ussen de rotonde aan het Klein Heiken en de spoorwegtunnel
Het verkeer wordt in beide richtingen omgeleid via Klein Heiken- Leugenberg-Antwerpsesteenweg (Hoevenen)-Hoevensebaan.

Tijdens deze werken is er tijdelijk verkeershinder. De Antwerpsesteenweg is per fase volledig afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Bewoners, handelaars en zaakvoerders werden hierover eerder per brief geïnformeerd. Ook het Administratief Centrum (Antwerpsesteenweg 130) en de buitenschoolse kinderopvang Zilverenhoek (Antwerpsesteenweg 146) zijn op 11 en 12 april dus niet bereikbaar met de wagen.

De rotonde van Klein Heiken en de Oude Bergsebaan blijven altijd open. Ook de bussen van De Lijn volgen de omleidingen. Voor fietsers en voetgangers is er geen hinder.

Asfalteringswerken zijn steeds erg weersgevoelig. In geval van ongunstige weersomstandigheden kan bovenstaande planning nog wijzigen.

Alle info over de werken van AWV in Kapellen vind je op wegenenverkeer.be/kapellen.

Bron: gemeente Kapellen
Foto: Pxhere

Facebook19
Twitter
Follow Me
Tweet