Laatste nieuws:
Verkeer wordt omgeleid tijdens Sterke Peer

Verkeer wordt omgeleid tijdens Sterke Peer

Op zaterdag 12 augustus verzamelen de liefhebbers van triatlon voor de Sterke Peer. Deze pittige sportwedstrijd bestaat uit drie onderdelen, waarbij de deelnemers zwemmen, fietsen en hardlopen.

Dankzij de sportieve prestaties van lokale vedetten zoals Marten Van Riel en organisator Marc Herremans, is de Sterke Peer uitgegroeid tot een echt volksfeest boordevol ambiance, die duizenden enthousiastelingen op de been brengt. De opbrengst gaat ook nu weer naar de Athletes for Hope Revalidatieweide.

Programma

Hieronder het uitgebreide programma in een notendop:
-Vanaf half elf kan je inschrijven en de wedstrijden beginnen om 12:00. Eerst strijden jongens en meisjes tussen 12 en 19 jaar om de Jeugdcup.
-Daarna is het om 14:30 tijd voor de Trio Triatlon. Dat is een soort estafette waarbij er een zwemt, de ander fietst en de derde loopt. Een ideale gelegenheid om als bedrijf of vriendengroep de krachten te meten.
-Om 17 uur zijn de allerkleinsten aan de beurt in de Kidsrun en tenslotte komen de toppers om 18:30 aan de start voor de individuele sprint triatlon.
-Het evenement wordt afgesloten met een spetterende afterparty in Bar Woest aan de Gasthuisdreef. Daar kan je trouwens de hele middag terecht je voor een hapje en een drankje. Alle opbrengsten gaan naar de Athletes for Hope Revalidatieweide in Achterbrug.

Kijk voor het volledige programma op www.triathlonwuustwezel.be

Verkeershinder

Van 10:00 tot 21:00 gelden onderstaande verkeersmaatregelen:
-Tijdens het evenement wordt het doorgaand verkeer van en naar Wuustwezel omgeleid via de E19 en Loenhout.
-De Dorpsstraat is volledig afgesloten van de Kloosterstraat tot de Biest.
-De Kampweg en de Dorpsstraat zijn enkelrichting van de Schietveldweg tot de Kloosterstraat. Er geldt een parkeerverbod in de Kloosterstraat.
-Beersgat, Gagelweg, Martendijk, Akkerveken, Westdoorn, Brekelen en Biest zijn ook enkelrichting. De buurtbewoners zijn hierover geïnformeerd.
-De Bredabaan wordt afgesloten voor het doorgaand verkeer. Plaatselijk verkeer richting Gooreind blijft mogelijk. Verkeer richting Wuustwezel wordt omgeleid via Oud-Gooreind en Westdoorn. Tijdens de doortocht van de deelnemers zullen agenten het verkeer tijdelijk tegenhouden.
-Buslijnen 640 en 641 richting Antwerpen houden hun normale route. Richting Stelplaats volgen ze de omleiding via Oud-Gooreind en Westdoorn.
-Buslijn 436 tussen Brecht en de Stelplaats wordt in beide richtingen omgeleid via Loenhout.
-Bezoekers kunnen parkeren bij de supermarkten aan de Bredabaan 533, 518, 395 of 376.

Meer info bij Politiezone Grens en De Lijn.

Bron: gemeente Wuustwezel
Foto: Noordernieuws.be

Facebook26
Twitter
Follow Me
Tweet