Laatste nieuws:

Wegenwerken in de Dorpsstraat vanaf 18 maart

Op 18 maart begint Fluvius met werkzaamheden in de Dorpsstraat. De werken duren drie maanden en zijn opgedeeld in vier fases om de verkeershinder te beperken. Het doorgaand verkeer wordt omgeleid.

Deze werkzaamheden vormen de voorbereiding van de rioleringswerken, die in 2025 gepland zijn. Op deze pagina vind je meer info over de volgende fases en de achtergrond van het hele project.

Eerste fase: van 18 maart tot 14 april

In de eerste fase wordt de Dorpsstraat aangepakt vanaf de Kampweg tot aan het oude gemeentehuis in de Kloosterstraat en het CM-kantoor in Achter d’Hoven (bruine markering op het kaartje). De huizen op dit gedeelte krijgen allemaal een nieuwe aansluiting van elektriciteit, gas, water en telefonie. Dat is nodig voordat er volgend jaar een gescheiden riolering kan worden aangelegd. Deze werken duren naar verwachting tot half april. Hiervoor worden de genoemde straten deels afgesloten.

Wegenwerken in de Dorpsstraat vanaf 18 maart

Verkeershinder en omleidingen tijdens deze fase

-Het verkeer vanuit Brecht en Kampweg kan vanaf de Kleine Beek in één richting tot aan de Bredabaan rijden via de Dorpsstraat. (oranje pijlen)
-Vanuit Kloosterstraat en Achter d’Hoven kan je in deze fase de Dorpsstraat bereiken. (oranje pijlen)
-In de richting van Brecht moet het autoverkeer omrijden via Loenhout of Gooreind en Maria-ter-Heide. (paarse pijlen)
-Fietsers kunnen in de Dorpsstraat meerijden met het autoverkeer en in de andere richting lokale doorsteekjes benutten. Zij kunnen ook gebruik maken van de fietsverbinding Ginhoven – Hofakker – Achterbrug. (magenta pijlen)
-Biest wordt éénrichting gemaakt richting bib. (turquoise pijlen)
-Alleen tussen Biest en Gasthuisdreef is de Dorpsstraat dubbelrichting. (rode pijlen)

Enkel voor lokaal verkeer stellen we de Gasthuisdreef open vanuit de Dorpsstraat, in één richting (groene pijlen). Dit om de bewoners van de wijk Achterbrug en Kampweg tegemoet te komen. Zo kunnen zij bvb. vanuit de Bredabaan via Biest, Gasthuisdreef en Korte Gasthuisdreef richting Kampweg en dus thuis geraken. Er geldt een snelheidsbeperking van 30 km/u. Deze maatregel zal doorlopend streng geëvalueerd worden in functie van de veiligheid. Achter d’Hoven kan je met de auto steeds verlaten via het uiteinde aan café De Bijl, via Hagelkruis (behalve tijdens de schoolstraat) en via Boomgaard. Je kan het plein oprijden via Hagelkruis (behalve tijdens de schoolstraat) en via Boomgaard, waar tijdelijk de paaltjes worden weggehaald. Vanaf 2 april – onder voorbehoud van wijzigingen – wordt in de Dorpsstraat gewerkt aan de kant van de kerk. Vanaf dan kan je vanuit de werfzone in de Dorpsstraat Achter d’Hoven en Kloosterstraat bereiken met de auto en fiets.

Omleiding buslijn 436

Voor reizigers met het openbaar vervoer blijft station Noorderkempen bereikbaar met een omweg. Tot 18 juni rijdt buslijn 436 vanaf halte Stella Matutina via Loenhout naar het station. Dit betekent dat enkele haltes tijdelijk niet bediend worden. Check dus zeker je reisplanner!

Parkeren

De parking aan de bibliotheek blijft in deze eerste fase steeds bereikbaar via Biest – Dorpsstraat en via Kampweg – Dorpsstraat. Ook op Achter d’Hoven kan je parkeren. Op dat plein worden tijdelijk achttien extra parkeerplaatsen voorzien voor kort parkeren, aan het buurtplekje voor LDC Ter Wezel. De gemeente vraagt verder om de (private) parkings van de handelaars in de omgeving vrij te houden voor hun klanten.

Ga hier naar de infopagina.

Bron en afbeelding: Lokaal bestuur Wuustwezel
Foto: Pxhere

Facebook20
Twitter
Follow Me
Tweet