Veel volk op Kapelse speelpleinwerking
Freepodium op de laatste speeldag

Veel volk op Kapelse speelpleinwerking

Met een kort afsluitmoment, waarop alle ouders welkom waren, werd de Kapelse gemeentelijke zomerspeelpleinwerking afgesloten. Jeugdschepen Evelyne Haud’huyze (Open VLD) blikte tevreden terug naar de voorbije zeven weken waarin een team van ruim 50 monitoren en begeleiders, gemiddeld 100 kinderen per dag opvingen op de terreinen van het GO! Atheneum Irishof.

Ruim aanbod aan activiteiten

In totaal kregen 366 verschillende kinderen van 6 tot 12 jaar tijdens de voorbije vakantie daar elke dag een ruim aanbod aan activiteiten waaronder knutselen, dansen, sporten, zingen, zwemmen, … aangeboden. Zij werden in vier kleine leeftijdsgroepjes ingedeeld onder leiding van een groep van 15 monitoren. Ook enkele succesvolle uitstappen, onder andere naar Bellewaerde en het Toverland, stonden op het programma.

Nieuw bloed

“We kunnen rekenen op een gemotiveerd team van monitoren en zijn blij we dit jaar 12 nieuwe krachten mochten verwelkomen”, zegt de schepen. Wie zich geroepen voelt om in de toekomst deel uit te maken van het monitorenteam is minimum 16 jaar oud en neemt contact op met de gemeentelijke jeugddienst via jeugd@kapellen.be. “Het speelpleingebeuren zit echt in de lift in onze gemeente,” zegt de schepen. “Dit jaar steeg het aantal kinderen naar meer dan 100 per dag, tegenover 90 vorig jaar.” Ze benadrukte dat de gemeente ook in de krokus- en paasvakantie speelpleinen blijft organiseren.

Veel volk op Kapelse speelpleinwerking
Jeugdschepen Evelyne Haud’huyze bedankt alle monitoren voor hun inzet en blikt tevreden terug op de voorbije speelpleinwerking
Tieners

De tieners tussen 12 en 15 jaar vonden hun weg de voorbije vijf weken naar het BKO-lokaal in het gemeentepark, waar ze van een aanbod aangepaste activiteiten konden genieten. In totaal namen 67 tieners (12 % meer dan vorig jaar) actief deel aan dit luik van de speelpleinwerking. Ook in de andere vakantieperiodes blijft de speelpleinwerking een gevarieerd aanbod uitwerken voor de tieners.

Veel volk op Kapelse speelpleinwerking
De gemeente Kapellen kan rekenen op een gemotiveerd monitorenteam
Skatehappening

Als superafsluiter van de zomervakantie organiseert de jeugdienst op donderdag 24 augustus om 15.30 uur nog een skatehappening op het pop-up-skateterrein aan de Frans De Peutersstraat. Iedereen is welkom en kan genieten van leuke demo’s en de rampen zelf uitproberen.

Meer info op www.kapellen.be/speelpleinwerking

MLH

Foto: © MLH

Facebook14
Twitter
Follow Me
Tweet


Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!