Laatste nieuws:
Twee kruispunten van Bredabaan (N1) in Wuustwezel op de schop

Twee kruispunten van Bredabaan (N1) in Wuustwezel op de schop

Dit voorjaar voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) een heraanleg uit van twee kruispunten langs de Bredabaan (N1) in Wuustwezel (Gooreind). Er wordt gewerkt ter hoogte van het kruispunt met de Bosduinstraat/Arthur Boelstraat en ter hoogte van het kruispunt met de Mansionstraat. Er worden fietsoversteken aangelegd, bushavens vernieuwd en ter hoogte van woonzorgcentrum Amandina wordt een middeneiland geplaatst. De werken starten op beide locaties vanaf maandag 24 februari en zullen ongeveer 2,5 maand duren.

Vernieuwing kruispunten en aanpassing bushaltes

De twee kruispunten worden over de volledige breedte van de weg aangepakt: dat betekent nieuwe voetpaden, nieuwe fietspaden en een nieuwe rijbaan. De kruispunten worden ook compacter aangelegd en voorzien van fietsoversteken. Fietsers hoeven straks dus niet langer gebruik te maken van de zebrapaden om over te steken.

Ter hoogte van beide kruispunten worden ook de bestaande bushavens heraangelegd volgens de huidige normen op vlak van veiligheid, toegankelijkheid en comfort. Na de werken zullen de bussen van De Lijn voortaan op de rijbaan halteren. Dat is enerzijds veiliger omdat in- en uitvoegbewegingen zo vermeden worden en anderzijds laat het toe om een comfortabel, verhoogd perron aan te leggen voor de busreiziger. Aan het kruispunt met de Mansionstraat wordt bovendien ook een middeneiland aangelegd op de rijbaan. Zo zullen voetgangers de Bredabaan in twee tijden kunnen oversteken. Dat is veel veiliger dan nu het geval is. Op sommige plaatsen wordt het middeneiland verlaagd aangelegd zodat omwonenden nog vlot tot aan hun inrit kunnen geraken.

Werken in twee fases

De werken starten op maandag 24 februari en zullen ongeveer 2,5 maand duren. Om de duurtijd van de werken zo kort mogelijk te houden, worden beide kruispunten tegelijk aangepakt. De aannemer zal in twee fases werken: eerst de oneven kant (rijrichting Wuustwezel-centrum) en daarna de even kant (rijrichting Brasschaat).

Hinder en omleidingen

Om de hinder zo beperkt mogelijk te houden, blijft de rijrichting Brasschaat tijdens de werken steeds open voor verkeer. Ter hoogte van het kruispunt met de Bosduinstraat moet het verkeer afwisselend over één rijstrook passeren met behulp van tijdelijke verkeerslichten. De Beukendreef en de Eikendreef worden tijdelijk enkelrichting gemaakt (verkeer enkel richting Bredabaan toegestaan) om sluipverkeer te vermijden. Aan het kruispunt met de Mansionstraat volgt het verkeer richting Wuustwezel een lokale omleiding. Hier wordt de Boterdijk (beide takken) tijdelijk enkelrichting gemaakt naar Oud Gooreind om sluipverkeer te vermijden.

Fietsers kunnen een korte omleiding volgen of te voet langs de werfzone passeren. Aan de kant waar niet gewerkt wordt, kunnen zij over het huidige of het reeds afgewerkte fietspad rijden. Voetgangers behouden steeds doorgang langs de werken.

Omleidingskaarten kan u downloaden via volgende link: www.wegenenverkeer.be/wuustwezel.

Meer info

De huidige planning is onder voorbehoud van werf- en weersomstandigheden. De meest actuele info is steeds beschikbaar op www.wegenenverkeer.be/wuustwezel.

Bron: Wegenenverkeer.be
Foto: Pxhere

Facebook101
Twitter
Follow Me
Tweet