Laatste nieuws:
Debbie Van Meir - Klankschalen - Samana Healing

Trots op mijn beroep. Debbie Van Meir vertelt!

Het was in de sauna dat Debbie Van Meir (44) kennis maakte met klankschalen. Het was zo’n ervaring, dat ze zich er in verdiepte en opleidingen ging volgen.

Rustgevend en ontspannend

“Bij een bezoek aan een sauna in Roosendaal kon je een klanksessie boeken, dat zou rustgevend en ontspannend zijn”, vertelt Debbie. “Maar ik kende zo’n sessie niet. De klanken trokken me erg gaan en maakten me rustig. Toen ik met mijn dochter in Amsterdam was, zag ik toevallig een paar klankschalen van verschillende formaten in een Oxfamwinkel. Ik wilde daar ook wel wat mee doen, maar hoe en waar? Nadat ik de schalen had gekocht, ben ik bij die sauna gaan vragen waar ik zo’n opleiding kon volgen. Dat was in Breda, ik ben op de website gaan kijken en heb diverse opleidingen gevolgd: Energetic SoundTouch, Soundhealing, klank- en stervensbegeleiding, …”

Disbalans

“Bij die opleidingen kom je jezelf ook tegen. Dingen die in disbalans zijn worden aangepakt. Je gaat door processen van jezelf, die geheeld worden, je ervaart zelf wat het met een ander kan doen. Van tevoren was ik erg nieuwsgierig naar de werking van de klankschaal. Het begon met een dag theorie, de tweede dag vooral praktijk. Het was een openbaring, ik had nooit gedacht dat het zo’n effect op het lichaam zou hebben. Niet alleen de klank, maar ook de trilling en de werking ervan.”

Certificaat

“We leerden eerst wat een klankschaal met je doet, hoe je die aanslaat en wat je wilt bereiken. De trilling kan heel diep gaan en iets in beweging zetten, je kan het niet negeren. Zelfs de meest sceptische mensen ontkomen er niet aan. Ik vond het fantastisch en zo rustgevend, je voelt het als er een disbalans zit. Als je de lesmodules volgt, is het ook de bedoeling dat je die toepast. Tussen je laatste module en je examen moet je zelf vijf personen voorzien om te behandelen. Die vullen een intake in en aan de hand daarvan maak ik een behandeling, die op die persoon is afgestemd. Je krijgt een certificaat mee dat aantoont dat je dat mag doen. Zijn je technieken niet goed, dan krijg je het certificaat niet. Alle modules grijpen op elkaar in en elke module heef zijn eigen specifieke onderdelen en aanvullende technieken.”

Debbie Van Meir - Klankschalen

Op maat gemaakte behandeling

“Voor het examen bij het opleidingscentrum krijg je van tevoren een intake van een onbekend persoon en bekijk je welke behandeling je zou kunnen geven. Je kan dan nog eventuele verdere vragen stellen, indien de intake nog niet volledig voor je is in verband met de diepgang van de hulpvraag. Na de behandeling moet je een formulier invullen, waarin je vermeldt wat je hebt toegepast. Daarna krijg je feedback en ik was geslaagd! Ik had al een eigen praktijk met healing en breidde nu dus uit met klankschaalbehandeling.”

Oplossing zit in jezelf

“Elke behandeling is anders en de technieken kunnen zowel therapeutisch als ontspannend ingezet worden. Je hebt zoveel ‘tools’ bij de hand, waarmee je mensen kunt ondersteunen bij diverse fysieke klachten zonder medicatie. Mijn eerste cliënt kon ik al meteen goed helpen, maar dat lukt niet bij iedereen. Die mensen willen wel, maar zijn er onbewust niet klaar voor of ontkennen voor zichzelf dat een probleem nog steeds bestaat, dat invloed op ze heeft. Of ze verwachten dat de therapeut het probleem oplost, zonder enige inzet van de kant van de cliënt. Echter, als therapeut ben je ondersteunend, want de oplossing zit in jezelf. Maar je moet er wel aan werken om dat probleem er uit te krijgen. Helaas doet niet iedereen dat. Voor sommige mensen is het heel bevrijdend en ontspannend, anderen merken na een paar dagen verschil, want een behandeling werkt een paar dagen door. Het aantal behandelingen hangt van de cliënt zelf af en hoe hij de verandering ondergaat. Het is een fantastische methode!”

Trots op mijn beroep

“Ik ben trots op mijn beroep, omdat ik er veel van heb geleerd en enorm gegroeid ben. Trots omdat ik mensen kan ondersteunen met een op maat gemaakte behandeling zodat mensen hier hun ontspanning kunnen vinden. Het is mooi om te zien dat er bewustwording komt, dat ik mijn positieve energie op anderen over kan brengen.”

www.samanahealing.be

NN

Facebook36
Twitter
Follow Me
Tweet