Laatste nieuws:
Paaldansen - De bijzondere hobby van Debbie Van Meir

De bijzondere hobby van… Debbie Van Meir!

Debbie Van Meir (44) is 21 jaar getrouwd en heeft drie kinderen van 18 (tweeling) en 19. Muziek en dans zijn een onderdeel van haar leven.

Dansen geeft vrijheid en plezier

“Ik vind het leuk om verschillende dansstijlen te leren kennen en te voelen wat het met me doet. Daarom heb ik aan verschillende vormen van dansen in mijn leven deelgenomen. Dansen geeft me vrijheid, plezier, het is een vorm van loslaten. Eender waar en wanneer, dansen vind ik fijn, of het nu thuis is, in groep of op een feestje. Ik heb jazzdans gedaan, klassiek ballet, een proefje modern dans, zumba en ik doe nu Tog Chöd (een combinatie van yoga, krijgskunst, dans, en mindful bewegen met een houten zwaard, afkomstig uit de Tibetaanse boeddhistische Tantrayana Yoga. Bron: Janet Kunst) en sportief paaldansen.”

Paaldansen: een mooie dansvorm
“Paaldansen fascineerde me al langer. Ik vind het een mooie dansvorm, maar het hield me lang tegen omwille van de verkeerd geïnterpreteerde en oordelende info die me door anderen was gegeven. Toen ik een poster van Go Pole tegenkwam tijdens mijn lessen van Tog Chöd dacht ik: ‘YES! This is it!’ en heb me dezelfde avond aangemeld. Alhoewel de proeflessen al voorbij waren kreeg ik toch de kans het in de groep een keertje te mogen proberen. De klik was er meteen! De groep voelde goed, An Swinkels, de lesgeefster, is supertof en vooral het gevoel dat je mag zijn wie je bent, in welke vorm hoe dan ook, zonder oordeel.”

“Vooral het gevoel dat je mag zijn wie je bent, in welke vorm dan ook, zonder oordeel, is supertof!”
Debbie Van Meir

Paaldansen - De hobby van Debbie Van Meir

Uitdaging

“Vanwege mijn onzekerheid over mezelf, was het best een stap om te nemen, maar ging de uitdaging toch aan. Alleen zo kan ik groeien in mijn onzekerheid. Mijn eerste drie keren waren best zwaar om deel te nemen, zowel mentaal als fysiek. Ik mocht me geven in een shortje met een topje, wat voor mij een stap was in mijn eigenwaarde. Fysiek moesten mijn spieren en de rest van mijn lichaam namelijk wennen aan deze manier van sporten. De warming-up was al heftig en dan kwamen nog de technieken voor in de paal. De moed zakte al in mijn schoenen. Ik had de kracht niet meer om me in die paal te manoeuvreren. Toch gaf ik niet op en vond snel meer plezier om te paaldansen.”

Paaldansen - De hobby van Debbie Van Meir

Themalessen

“An Swinkels van Go Pole, die de lessen geeft, is een heel aangename vrouw om les van te krijgen. Ze let op dat je de technieken goed uitvoert, om geen blessures op te lopen. Ook is ze variërend in haar lessen, zo zijn er bijvoorbeeld themalessen. Deze houden we met Kerst, Carnaval, Valentijn en Pasen, zodat we iets extra aan accessoires mogen toevoegen aan onze outfit. De lessen zijn dan iets anders. We mogen met klein groepje kaartjes met voorbeelden nemen en dan de uitdaging aangaan om die pose uit te beelden. Variërend op de gewone lessen die we krijgen en heel leuk om te mogen ervaren.”

Debbie Van Meir

Mijn sport

“Elke week kijk er naar uit om dit te doen. Dit is mijn sport, zoals anderen hun sport beleven en ik haal er veel voldoening uit. Het fijne ervan is, dat het een intensieve sport is qua kracht, gecombineerd met het vrouwelijke aspect. Zo is mijn ervaring hierin. Die combinatie vind ik fantastisch om te mogen ervaren en ben dankbaar om deel te mogen uitmaken van zo’n fijne groep paaldansers! Met dank aan An Swinkels, die er wekelijks staat om ons haar technieken te doen toepassen en ook Brighje Denis, die ons de warming-up geeft. Love those!”

NN

Facebook25
Twitter
Follow Me
Tweet