Laatste nieuws:
Tentoonstelling ‘Kalmthout in oude documenten’ op 25 en 26 mei

Tentoonstelling ‘Kalmthout in oude documenten’ op 25 en 26 mei

Op 22 april 1948 werd de ‘Oudheidkundige Kring van Kalmthout’ officieel opgericht met als doel ‘De kulturele ontwikkeling van ons volk hoger op te voeren en de belangstelling voor al wat de geschiedenis onze gemeente betreft aan te wakkeren’. Na 75 jaar is dat nog altijd het doel van de vele vrijwilligers.


Ter ere van dat jubileum organiseert de kring de tentoonstelling ‘Kalmthout in oude documenten’. Die vindt plaats op zaterdag 25 en zondag 26 mei van 10 tot 17 uur op domein Diesterweg. De inkom is gratis. De toegang is voorzien langs de Hollekelderstraat.

Wat mag je verwachten?

Naast heel wat eigen documenten kan je er echte topstukken bewonderen uit het archief van de abdij van Tongerlo. Een bezoek aan de tentoonstelling is dus een unieke gelegenheid om die in al hun glorie te bewonderen.

Je krijgt ook een kijk op criminele rollen, Middeleeuwse terechtstellingen en documenten over grensgeschillen. Tal van plannen en kaarten die Kalmthout vermelden, cijnsboeken, schepen- en parochieregisters, gildenboeken, het Gulden Boek van Kalmthout…. maken het plaatje compleet. De tentoonstelling wordt aangevuld met voorwerpen en artefacten die in Kalmthout gevonden werden of symbool staan voor het rijke verleden van Kalmthout.

De allerkleinste bezoekers kunnen gezellig kleuren in de kinderhoek en voor de oudere kinderen is er een speurtocht uitgewerkt zodat ook zij van de tentoonstelling kunnen genieten.

Informatie

info@oudheidkundigekringkalmthout.be
www.oudheidkundigekringkalmthout.be

Bron: Gemeente Kalmthout
Foto: PixaBay

Facebook5
Twitter
Follow Me
Tweet